Slobodno vreme
Tehnologija
Stakleni mobilni telefon - novina iz "Nokije"
06.06.2007. 12:00
Izvor: Mondo
Stakleni mobilni telefon - novina iz "Nokije"
Finska kompanija "Nokia" predstavila je najnoviji model mobilnog telefona "Nokia 8600 Luna", jedinstvenog dizajna, napravljenog od stakla i nerdjajućeg čelika.
Dok telefon zvoni, svetlost lagano pulsira ispod stakla na tastaturi, što stvara misterioznu auru. Telefon je dobio ime boginje mesečine Lune, koju su stari Rimljani doživljavali kao mističnu, osvajajuću lepotu okruženu nežnom i blistavom svetlošću.
Pri odgovoru na poziv, klizni mehanizam se aktivira pažljivo povećavajući ergonomski oblik telefona.
Prema rečima potpredsednika kompanije za mobilne telefone Heiki Norta, u kreiranje novog telefona uloženi su ogromni napori da se postigne glatkoća stakla s prednje strane telefona, do topline nerdjajućeg čelika dok se drži u ruci, kao i izuzetne osetljivosti tastature.
Na ovom telefonu prvi put je upotrebljen pojedinačni mikro USB, što omogućuje ne samo aerodinamičan dizajn, oslobodjen suvišnih ulubljenja, već i besprekorno funkcionisanje aktivnosti, kao što su punjenje, audio povezanost i mogućnost povezivanja podataka u jedinstvenu mrežu.
"Quad-band GSM" podrška omogućuje korisnicima da lako ostanu povezani dok su na putu, a veliki svetao displej je pogodan za razmenu fotografija, napravljenih kamerom od dva megapiksela.
Novi telefon će biti dostupan na tržištu tokom, po ceni od oko 700 evra bez poreza i doprinosa.