Slobodno vreme
Tehnologija
Tanak, otmen i lagan
26.06.2007. 12:00
Izvor: Politika
Tanak, otmen i lagan
Novi „Samsungov” MP3 plejer YP-K3 namenjen ljudima u pokretu
Tanak i otmen, to je najkraći opis nove mobilne muzičke sprave iz južnokorjske kompanije „Samsung”. MP3 plejer sa oznakom YP-K3, odličnog zvuka, namenjen je uživanju u svakodnevnom životu i izvanredno je prilagođen potrebama ljudi u pokretu.
Debljine samo sedam milimetara, on lako staje u svaki džep. Upravlja se tasterom osetljivim na dodir, osvetljenim savremenom plavom bojom. Zahvaljujući izboru (meni), korisniku su na raspolaganju omiljeni muzički zapisi, a samo jednim klikom menja se jačina zvuka i pratećih basova. Svaku promenu prikazuje ikona na OLED (organska svetlosna elektronska dioda) ekranu od 1,7 inča (inč iznosi 2,54 santimetra). Sa uključenom (integrisana) JPG reprodukcija sličice se prikazuju i u kristalnom obliku. U muzičkom modu postoji grafički ekvilajzer.
U suštini, to je višenamenska muzička naprava: FM tjuner ga pretvara u radio, a muzičke datoteke se puštaju i u MP3 i u WMA formatu. Koristeći USB-2.0 adapter, korisnik bez teškoća pristupa novim zapisima. Vreme napajanja je kraće od četiri sata, a jednom napunjena litijum-polimerska baterija je dovoljna za 25 sati neprekidnog slušanja.
Postojeći program (softver) u skladu je (kompatibilan) sa Windows XP operativnim sistemom.
Novi MP3 plejer YP-K3 dostupna s memorijom od 1 GB, 2 GB ili 4 GB, a maloprodajne cene su različite i podložne promeni: 1 GB – 129 evra, 2 GB – 149 evra, 4 GB – 199 evra.