Slobodno vreme
Tehnologija
Džepni DVD plejer
05.07.2007. 14:00
Izvor: Blic
Džepni DVD plejer
Mali, sasvim mali DVD spakovan sa sve ekranom i zvučnicima idealan je za odmore. Obećava zabavu svuda i na svakom koraku. U autobusu, vozu, kolima, dok čekate na semaforu. Nemirnoj deci na zadnjem sedištu pustite crtani film i nastavite vožnju u miru.
Nove tehnologije donose revoluciju u izradi mobilnih DVD plejera i ostalih multimedijalnih uređaja na kojima je moguće reprodukovati bilo koji video sadržaj. Na našem tržištu pažnju su nam privukli uređaji kompanije Mustek i Asus, koje smo posredstvom PC centra i testirali. Pogledajte i izaberite.

Mustek MP 76 E
Poseduje sve napredne funkcije neophodne za gledanje filmova na bilo kom mestu i u bilo koje vreme. Ima jaku antišok zaštitu, dolby digital dekoder, slot za memorijske kartice i ekran od 7’’ - a sve to je sada mnogo dostupnije jer sve funkcije mogu da se prate na srpskom jeziku. Podržava DVD, DVD+R/RW, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW, MPEG4, MP3, Kodak Picture CD i JPEG. Napaja se preko punjive baterije, punjača za automobil od 12V i/ili AC/DC adaptera. Ima ugrađene stereo zvučnike, a ako ipak hoćete da se osamite, tu je i priključak za slušalice. Naravno, moguće ga je povezati na televizor, a komande možete davati i preko daljinskog upravljača. Cena je 12.103 dinara.

Mustek DTV-MP70D
Od karakteristika vezanih za puštanje DVD filmova ima apsolutno sve karakteristike prethodno navedenog modela, ali se od njega razlikuje po jednoj značajnoj komponenti: u sebi ima ugrađen i TV Tuner - pa se pomoću integrisane antene na njemu može gledati i TV program. Da sve bude još bolje - poseduje memoriju koja može zapamtiti do 1.000 TV kanala. Može se napajati preko baterije ili priključiti „na struju“. Za njega treba izdvojiti 18.100 dinara.

Asus A-636N
Malecni Asus (www.pccentar.com) po dimenzijama spada u grupu „handheld“ (onih koji mogu stati na dlan) kompjutera. Osim reprodukcije filmova i MP3 muzike, on je opremljen Microsoft Mobile 5.0 premium operativnim sistemom - što njegove mogućnosti proširuje do maksimuma. Ima integrisanu GPS jedinicu, pa se može koristiti u navigaciji jer podržava veliki broj komercijalnih GPS mapa. Da ima ugrađene dodatke za bežično povezivanje - Bluetooth i Wireless LAN - ne treba posebno ni pominjati, jer se kod jednog ovakvog uređaja to podrazumeva.
Uglavnom ukoliko vam treba moćan kompjuter koji staje u ruku, sa velikim ekranom i multimedijalnim i navigacijskim mogućnostima - Asus A-636N je pravi izbor. Cena je 36.950 dinara.