Slobodno vreme
Tehnologija
Dizajn sa stilom
10.07.2007. 12:00
Izvor: Danas
Dizajn sa stilom
LG Electronics (LG), svetski lider u izradi ekrana sa tečnim kristalom (LCD tehnologija), predstavlja prvi najtanji inovativni proizvod na tržištu. Novi CRT TV od 21 inča (model 21FU1R) je dobra vest za potrošače koji smatraju da su glavni faktori pri kupovini proizvoda kvalitet slike, dizajn i primerena cena.
LG Ultra Slim TV od 21 inča je mnogo tanji od Super Slim ili Slim Fit TV. Smanjena je dubina modula i TV-a za 16 do 17 odsto. U poređenju sa postojećim "običnim" CRT TV, suštinski modul je smanjen za 33 odsto, a sam televizor još za 32 odsto. LG Ultra Slim TV ima ugao gledanja od 120 stepeni, što je 10 stepeni više od Super slim TV-a I 30 stepeni od običnog CRT TV-a.
LG Ultra Slim TV od 21 inča je najtanji na svetu, sa najoštrijom slikom, modul je 296 mm, a televizor 330 mm, Super slim Fit TV je debljine 353 mm, dok je normalan CRT TV 436 mm.
Kada je reč o izgledu, prednja strana je dizajnirana tako da izrazito naglašava njegov tanak izgled jednostavnom ravnom formom, a pozadina u vidu uvijenog talasa koji se uklapa u policu bilo koje vrste. Ram televizora je izrazito sjajne cne boje.
LG Ultra Slim TV je dovoljno tanak da možete pomisliti da je viseći LCD TV ili omanja crna ručna torba. LCD TV je četiri puta skuplji nego Ultra Slim TV, tako da ni ušteda nije beznačajna.
Zato što ugao deflekcije veoma utiče na debljinu televizora, LG je ugradio najkraći "Slim Gun" koji omogućava da televizor bude tanji nego ijedan ranije.
Štaviše, LG Anti Doming Mask&Glass Design eliminiše distorziju u uglovima ekrana, a "Nano-Fluorescent Substance" tehnologija omogućava bolji kontrast, odličan kvalitet slike, žive i bogate boje na ekranu.
Gospodin Hee-Won Kwon, potpredsednik LG-jevog Ogranka za displeje kaže: "Ultra Slim TV može u trku na tržište svojim kvalitetom i cenom. Danas potrošači imaju veliki izbor, mi ćemo agresivno da napredujemo na industrijskom tržištu lansirajući svetu prve Ultra Slim televizore."