Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Bolje korisničko iskustvo
18.07.2007. 12:00
Izvor: Danas
Bolje korisničko iskustvo
Polako na naše računare stiže novi operativni sistem. Mišljenja su raznolika, a mi smo krstareći globalnom mrežom sakupili najvažnija
Pored unapređenja postojećih tehnologija koje su korišćene na XP platformi, Vista nam donosi niz tehnoloških inovacija. Povećana je bezbednost, integritet vaših podataka podignut je na viši nivo, optimizovana je administracija, kreirani su napredni alati, pretraga je pojednostavljena i ubrzana... Implementacija svih ovih elemenata u jedan sasvim novi vizuelni identitet ima za cilj da vašoj organizaciji omogući veću produktivnost i bolje poslovanje. Pokušaćemo ukratko da vam predstavimo ključne prednosti.
l Unapređena bezbednost i usaglašenost - Sofisticirane pretnje koje kruže Internetom u potrazi za vašim vitalnim podacima, virusi, crvi, trojanci, neželjeni advertajzing i spam predstavljaju najveći problem današnjeg informatičkog društva. Sigurnost je na prvom mestu. Vista nudi višeslojnu zaštitu podataka i kombinuje odbranu od spoljašnih napada i unutrašnjih pretnji, a sve u cilju zaštite i očuvanja poverljivih informacija. Ukoliko šteta ipak nastane možete se osloniti na pouzdanost naprednih alata koji će vaše rezervne kopije staviti u punu funkcionalnost u najkraćem mogućem roku.
l Optimizacija - Zahtevi s kojima se savremeni informacioni sistemi današnjice suočavaju, problemi i njihovo rešavanje povećavaju troškove vaše organizacije. Vista je, zahvaljujući novim alatkama i savremenoj tehnologiji, pouzdanija i jednostavnija za upotrebu. Isplativost takvog sistema podiže IT efikasnost na viši nivo.
l Rad van kancelarije - Vista vam pruža alate, tehnologiju i pouzdanu platformu koja vam može pomoći u komunikaciji i razmeni informacija s kolegama, korisnicima i partnerima. Povezivanje i sinhronizacija između mobilnih uređaja pojednostavljeni su i unapređeni s ciljem da poboljša vaše korisničko iskustvo. Osnovna ideja je da korisnik Viste bude produktivan koliko u kancelariji toliko i van nje.
Napredna pretraga i upravljanje informacijama - Savremeno radno okruženje suočeno je sa svakodnevnim porastom količine upotrebljivih informacija koje zahtevaju pravilnu organizaciju. Cilj je da svaki podatak bude dostupan u svakom trenutku. Vista vam nudi napredne, podesive i pouzdane alate koji će vam pomoći u efikasnom pronalaženju i primeni pravih informacija u pravo vreme.