Slobodno vreme
Tehnologija
Saradnja EMI i YouTube
19.07.2007. 12:00
Izvor: B92
Saradnja EMI i YouTube
Google je u četvrtak izjavio da je potpisao ugovor sa kompanijom EMI koji omogućava korisnicima YouTube-a da gledaju video snimke i sadržaj izdavača, kao i da koriste delove iz video zapisa u svojim sadržajima.
Zajedno sa potpisanim ugovorom sa EMI-jem, sajt sada poseduje ugovore o distribuciji sadržaja sa sva četiri glavna, svetski poznata izdavača.
“Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da dodamo sadržaj iz EMI-jevog muzičkog spiska umetničkih zvezda našem sajtu i učinimo ga dostupnim našoj zajednici”, izjavio je Chad Hurley, izvršni direktor i suosnivač YouTube-a. Ugovor štiti YouTube od tužbi koje su podnete od strane provajdera sadržaja i odnose se na korišćenje sadržaja zaštićenog autorskim pravima na svom sajtu. Nedavno je bio tužen od strane Viacom-a koji traži 1 milijardu dolara za odštetu zbog kršenja autorskih prava o čemu je ranije bilo reči.
Eric Nicoli, glavni izvršni rukovodilac EMI Grupe, je izjavio da saradnja sa YouTube-om sa ovim ugovorm će pomoći da se ostvare ciljevi EMI-ja da se potrošačima ponudi najbolja moguća zabava i omoguće novi načini interakcije izvođača i njihovih fanova.