Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Mobilno a sigurno
25.07.2007. 12:00
Izvor: Press
Mobilno a sigurno
Pored standardnih dodataka za prenosne računare, „Lodžitek" ponudio i paletu trendi „dodatne opreme" koja olakšava rad i poboljšava sigurnost
Dodaci za prenosne računare trenutno su u trendu. U trku se ozbiljno uključio i „Lodžitek", predstavljajući svoje nove „periferije" za prenosne računare - „lodžitek alto" postolja, „lodžitek kinetik" torbe, „lodžitek premijum 4-port USB" i „lodžitek kordles namber ped". Ove nove periferije dodatno proširuju liniju kompanijinih proizvoda za prenosne računare koja takođe uključuje miševe, veb kamere, slušalice i zvučnike, ali i uvodi dve nove kategorije dodataka za prenosne računare: torbe i USB habove.
Kako prodaja prenosnih već uveliko nadmašuje prodaju stonih računara, sve više različitih kategorija korisnika uživa koristi od njihove upotrebe. Skorašnje istraživanje na uzorku od više od 1.000 korisnika prenosnih računara otkrilo je četiri dominantna tipa korisnika prenosnih računara: korisnike koji ih koriste pretežno kod kuće, mlađe profesionalne korisnike i studente koji ih koriste kod kuće, u kancelariji i na javnim mestima; napredni korisnici koji koriste noutbuk skoro svuda, i profesionalni korisnici koji ne mogu bez prenosnog računara.
Identifikacijom i grupisanjem proizvoda u skladu sa ovim kategorijama, „Lodžitek" i njegovi partneri u prodaji dodatno su olakšali korisnicima u izboru odgovarajućih periferija koje zadovoljavaju njihove potrebe.
Porodica „alto" postolja za prenosne računare omogućava mnogo komforniju upotrebu noutbuka. Nova postolja - „lodžitek alto konekt" i „lodžitek alto ekspres", poboljšavaju komfor izdižući ekran ka optimalnoj visini i udaljenosti, ali i stvaraju više prostora za upotrebu miša i komforne tastature pune veličine.
Torbe za prenosne računare - „lodžitek kinteik 15,4 bekpek" i „lodžitek kinteik 15,4 brifkejs" predstavljaju stilizovani i fleksibilni pogled na tradicionalnu torbu za prenosni računar. One su ojačane i pomažu u zaštiti od oštećenja, i imaju specijalno oblikovanu zadnju stranu.
Ekskluzivni „lodžitek" 4-portni USB hab za noutbuk omogućava korisnicima prenosnih računara brz transfer prilikom prenosa fajlova (do 480 Mbps), kao i indikatorsko svetlo za priključke.
Bežična numerička tastatura ima pogodne tasterske prečice koje omogućavaju lak unos podataka u „Eksel", kalkulator ili „Eksplorer", a minijaturni risiver koji radi pri frekvenciji od 2,4 GHz omogućava funkcionisanje bez greške i lako se smešta u tastaturu radi lakog transporta.
Dakle, baš ono što je neophodno - mobilno i sigurno.