Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Microsoftovi partneri se zasladili Vistom
20.08.2007. 12:00
Izvor: PC magazin
Microsoftovi partneri se zasladili Vistom
Dve vodeće domaće IT kompanije, Desk Computers iz Beograda i Pakom Computers iz Niša, uspele su da usvoje najnovije standarde u proizvodnji računara i ostvare pravo da njihovi modeli nose oznaku „Certified for Windows Vista“. Ovo priznanje svrstava Desk i Pakom u krug renomiranih svetskih proizvođača računara i garantuje kvalitet proizvoda koje nude domaćem tržištu.
Sertifikat kompatibilnosti sa operativnim sistemom Windows Vista dobijaju isključivo računari koji su prošli rigorozne procedure testiranja u Microsoftovim laboratorijama, i nalepnica sa oznakom najnovijeg Windowsa predstavlja garant kvaliteta računara koji je nosi, kao i stabilnog i pouzdanog rada, što je od posebne važnosti za poslovne korisnike.
Kompanija Desk Computers ovo priznanje je osvojila za računare bazirane na platformi američkog proizvođača Intel, čiji je dugogodišnji partner, dok je Pakom Computers uspeo da usvoji standarde neophodne za dobijanje sertifikata za računare bazirane na AMD platformi, čime je ostvarila uspeh koji su dostigli samo retki svetski proizvođači računara.
„Jedna od ključnih uloga Microsofta u Srbiji je da podrži razvoj naših lokalnih partnera, IT kompanija koje se trude da kupcima nude proizvode i usluge visokog kvaliteta, i izuzetno smo zadovoljni kada vidimo da su oni uspeli u tome i da se domaće tržište računara razvija u pravom smeru“ rekao je ovim povodom Srđan Starović iz beogradske kancelarije Microsofta, koja je zaposlene u ovim uspešnim partnerskim kompanijama obradovala tortama sa prepoznatljivim motivom Windows Viste.