Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
SAP počinje sa ponudom web servisa
05.09.2007. 12:00
Izvor: B92
SAP počinje sa ponudom web servisa
Proizvod koji je SAP razvio pod šifrom "A1S" je namenjen kompanijama srednje veličine i pojaviće se 19. septembra ove godine.
To će predstavljati i prvi ogroman napor nemačke kompanije da uđe u oblast poznatu kao "on-demand" softver ili softver na zahtev – poznatiji i kao web servisi kojima korisnici pristupaju preko Interneta umesto korišćenja istih na sopstvenim kompjuterima.
SAP je ranije izjavio da će potrošiti oko 500 miliona dolara za razvijanje A1S jer se prognozira porast njegove prodaje kompanijama srednje veličine.
SAP će na taj način postati konkurent kompanijama poput Salesforce.com, Oracle-a Microsoft-a i nekih manjih kompanija koje već imaju slične servise u ponudi.
Kompanija SAP je osnovana 1972. godine pod imenom Systemanalyse und Programmentwicklung od strane pet bivših IBM inženjera. Godine 1976. je osnovan „SAP Gmbh“ a nakon godišnjeg okupljanja 2005. kompanija je dobila naziv koji i danas nosi SAP AG. Kompanija SAP je najveća evropska softverska kompanija orjentisana ka srednjim i velikim preduzećima i treća po veličini u svetu.