Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Notebook: Cene pristupačne, a prednosti velike
14.09.2007. 12:00
Izvor: Blic
Notebook: Cene pristupačne, a prednosti velike
Mnogo je razloga zbog čega notebook kompjuteri počinju da bivaju sve zanimljiviji. Cene su pristupačne, a prednosti koje sa sobom donose su velike. Zahvaljujući PC centru, predstavljamo vam tri modela koji su dobri predstavnici u svojim kategorijama.
Asus X51
Asus X51 je osnovni model, izuzetno pristupačne cene i solidnih performansi. Pohvalno je što po ovoj ceni dobijate notebook sa 512 MB ram memorije, što je dovoljno za komforan rad. Ekran je veličine 15,4 inča i poseduje dobro poznatu ColorShine tehnologiju koja obezbeđuje živost boja i smanjenje refleksije svetla na površini ekrana. Ovaj model dolazi sa prilično velikim diskom od 80 GB, novog standarda SATA2.
Kao nedostatak izdvojimo nedostatak bežične mrežne kartice.
Cena: 46.051 dinar.

Nec I-Select
Nec je laptop proizveden u Evropi, tačnije u Francuskoj, i sve komponente su testirane u Evropi i po standardima Evropske unije. Model I-Select poseduje 512 MB ram memorije i prilično standardne karakteristike (procesor AMD Sempron 3500+, 60 GB hard disk i DVD dual rezač), ali se od konkurencije odvaja „evropskim“ dizajnom i izuzetnim kvalitetom izrade. Zanimljivo je što se na ovom modelu USB priključci nalaze sa prednje strane, pa je tako komunikacija sa najrazličitijim USB uređajima maksimalno olakšana.
Cena: 49.544 dinara.

Asus F3M
Asus F3M ima ugrađenu kameru od 1,3 megapiksela na vrhu ekrana, koja omogućava video-konferencije. Na raspolaganju su vam i 512 MB ram memorije i DVD rezač. Zanimljivo je da ovaj model ima karakterističnu 6 CELL bateriju koja ima povećanu izdržljivost i daje veću autonomiju rada, a poseduje i bežičnu mrežu (wireless LAN).