Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Da li je bolji Yahoo Mail ili Gmail
26.09.2007. 12:00
Izvor: Blic
Da li je bolji Yahoo Mail ili Gmail
Trenutno se Yahoo i Gmail bore za prevlast i veći broj korisnika. Svaki od ovih provajdera ima svoje prednosti i mane, a mi vam predstavljamo neke od njih.
Četovanje: Dok Yahoo Messinger ne nudi opciju za četovanje sa korisnicima drugih mesindžera, Google Talk nudi tu opciju.
Skraćenice na tastaturi: Oba mejla imaju prilično pristojne mogućnosti na tastaturi iako su potpuno različiti.
Skladištenje: Ovde je Yahoo Mail apsolutni pobednik jer nudi neograničen prostor. Gmail može da ponudi samo 3GB prostora za čuvanje poruka.
Opcija SMS: Kada je Yahoo Mail predstavio beta verziju, u njoj je bila već instalirana mogućnost slanja SMS-ova kontaktima preko mesindžera. Iako ova opcija još uvek nije zaživela, Yahoo je na pravom putu.
Kontakti: Yahoo Mail ima daleko sređeniji Address Book nego Gmail.
Smeštanje poruka: Ukoliko želite da smesite neku poruku u određeni folder, to možete da uradite u Yahoo jednostavnim pokretom Drag and Drop. Naravno, Gmail ima ovu opciju, ali za to je potrebno da svaki mejl označite u labeli sa strane, pa onda da pronađete folder gde želite da smestite tu poruku i tek tada možete da prebacite željeni melj u željeni folder.
Obeleživač: Gmail je uspeo da svojim labelama potuče Yahoo foldere, ako ni zbog čega ono zbog toga što nemaju klasičan oblik. Jedan mejl možete da označite koliko god hoćete puta.
Zapisi sa četa: U ovome je Gmail takođe prevazišao Yahoo jer su zapisi sa četovanja inkorporirani u klasičan mejl.