Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Nokia & Windows Live servisi
31.10.2007. 12:00
Izvor: PC Magazin
Nokia & Windows Live servisi
Finska Nokia i američki Microsoft klopili su saradnju koja će rezultirati potpuno novim Windows mogućnostima dostupnim za Nokia uređaje. Od kraja avgusta, korisnici u 11 zemalja, koji imaju kompatibilne Symbian S60 uređaje mogu preuzeti novi paket Windows aplikacija u okviru kojeg se nalaze Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts i Windows Live Spaces. Početkom sledeće godine i korisnici koji kupe ili preko neke od svetskih mreža naruče kompatibilan Series40 telefon, takođe će moći da koriste ove popularne Windows Live servise.
Nokia i Windows će ovim paketom Live servisa omogućiti svojim korisnicima da pristupe jedinstvenom i samo njima namenjenom online svetu informacija i zanimljivosti (komunikacija, interakcija sa drugim korisnicima i zabava). Omogućujući korišćenje Windows Live servisa na Nokia Series40 i Series60 telefonima, preko standardnih “telefonskih” internet servisa Nokia je svojim korisnicima obezbedila laku manipulaciju kontaktima, sinhronizaciju podataka, interaktivnu komunikaciju i integraciju najpopularnijim multimedijalnih servisa, kakvi su slanje poruka, fotografisanje, puštanje muzike, razmena kontakata i drugo. Primer: preko Windows Live Messengera možete razmenjivati poruke u realnom vremenu, a tu je i istovremena razmena multimedijalnih fajlova kakvi su MP3 melodije, fotografije i kratki video snimci.
Nokijini korisnici sa N73, N76, N80 Internet Edition, N93i i N95 multimedijalne kompjuterima imaju mogućnost da besplatno preuzmu Windows Live paket sa gorepomenutim aplikacijama, koje se mogu koristiti u Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj, Španiji, Velikoj Brtaniji, Švedskoj, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ovo je samo početak i vrlo uskoro očekuje se da se ovaj servis raširi po celoj Evropi i drugim prioritetnim tržištima.