Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
LANDesk i Net++ technology
07.11.2007. 12:00
Izvor: PC Magazin
LANDesk i Net++ technology
LANDesk i Net++ technology (LANDesk Expert Solution Provider) su u prijatnom ambijentu restorana “Rainbow” novinarima predstavili novu, poboljšanu i povećanu paletu LANDesk proizvoda, kao i potpuno novi proizvod LANDesk Application Virtualization. Predstavnici LANDesk-a, g. Neil Thomson i g. Bernhard Koch su upoznali novinare sa LANDesk kompanijom i njenom istorijom dugom više od 20 godina i prikazali osnovni LANDesk proizvod - LANDesk Management Suite, kao i novi i atraktivni proizvod za virtuelizaciju aplikacija - LANDesk Application Virtualization.
LANDesk Management Suite predstavlja potpuno integrisani skup alata za proaktivno upravljanje IT sistemima kroz inventar hardvera i softvera, udaljenu kontrolu, distribuciju programa i programskih “zakrpa”, nadgledanje i praćanje korišćenja licenci, zaštitu od virusa, spyware-a, blokiranje neželjenih aplikacija i uređaja za sve poznate platforme (uključujući pored Windows-a i Linux-a i Mac, Palm i Pocket PC sisteme) - sve kroz jednu, integrisanu konzolu.
LANDesk Application Virtualization je novi LANDesk-ov proizvod koji omogućava korišćenje bilo kod softverskog paketa na drugim računarima (i pod drugim verzijama Windows operativnog sistema) bez prethodne instalacije same aplikacije. Ovim softverom je moguće kreirati .exe fajl koji se može pokrenuti sa USB ključa ili drugog prenosnog medija na drugo računaru, bez prethodne instalacije aplikacije. Takođe, svi podaci sa kojima radite u takvim prenosnim aplikacijama mogu biti snimljeni na isti medijum, što znači da na računaru na kom se ovakve “virtualizovane” aplikacije pokreću ne ostaju nikakvi tragovi, niti ima mogućnost da se nešto poremeti (usled instalacije).
G. Neil Thompson je istakao agresivniji nastup na tržištu Srbije sa politikom cena prilagođenom našim mogućnostima i uslovima.