Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Last.fm i Logitech omogućili korisnicima direktno slušanje muzike sa Interneta
11.06.2008. 12:00
Izvor: Personal magazin
Last.fm i Logitech omogućili korisnicima direktno slušanje muzike sa Interneta
Najavljena saradnja nudi vlasnicima Logitechovog mrežnog muzičkog sistema pristup opsežnom muzičkom katalogu Last.fm-a
Logitechom, koji će omogućiti korisnicima Logitech Squeezebox mrežnog muzičkog sistema besplatan pristup Last.fm muzičkom servisu. Ujedno je to prvi besplatni muzički servis ponuđen korisnicima Squeezeboxa u Evropi. Objavljeni dogovor je nadogradnja već postojeće veze između Logitecha i Last.fm-a sa početka ove godine, kada je u Squeezebox ugrađena mogućnost „scrobblinga“¹.
Počevši od danas, korisnici Logitech Squeezebox Dueta, Squeeezbox Classica ili Transportera, preko kućnih stereo sistema imaće pristup muzičkom katalogu Last.fm-a – najvećem Internet muzičkom katalogu. To će omogućiti korisnicima da slušaju stanice bazirane na izboru izvođaču ili vrsti muzike na njihovim kućnim stereo sistemima. Jednako tako će moći da slušaju stanice preporučene od strane Last.fm-a, a koje su prilagođene navikama slušatelja.
Martin Stiskel, suosnivač Last.fm-a, je rekao: „Ovo je svojevrsna prekretnica što prvi put nudimo iskustvo Last.fm-a na hardware uređaju i drago nam je što smo do te prekretnice stigli sa Logitechom. Last.fm sada više nije ograničen samo na personalne računare, što označava novi korak prema neograničenom pristupu Last.fm-u bilo gde i bilo kada“.
„Logitech je počašćen što je postao prvi parter Last.fm-u, najvećoj društveno- muzičkoj platformi na svetu sa više od 21 milion aktivnih korisnika“, rekao je Robin Selden, potpredsednik Logitechove Streaming Media poslovne jedinice. „Korisnici sada mogu kreirati osobne radio stanice i playliste od bilo koje audio datoteke u Last.fm muzičkom katalogu. A zahvaljujući Logitechovom mrežnom muzičkom sistemu ljudi mogu uživati u odabranoj glazbi bilo gde u njihovom domu.“
Novi Last.fm muzički servis dostupan je od danas u SAD-u, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Logitech Squeezebox Duet je dostupan širom sveta po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 399.99 USD. Logitech Squeezebox Classic dostupan je širom sveta po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 299.99 USD. Logitech Transporter je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 1999.99 USD.