Slobodno vreme
Tehnologija
Motorola i Kodak najavili mobilni
27.06.2008. 12:00
Izvor: Blic
Motorola i Kodak najavili mobilni
Predstavnici Motorole i Kodaka konačno su potvrdili glasine koje kruže već mesecma, a to je da su započeli saradnju na izradi mobilnih telefona. Prvi rezultat te saradnje biće model Motozine ZN5.
O novoj Motorolinoj seriji mobilnih telefona pod imenom Motozine priča se od prošle godine, ali veliki proizvođač nikako da materijalizuje priče. Ovo je prva službena potvrda o mobilnim telefonima Motozine, a prvi od njih nazvan je ZN5. Mobilni klasičnog oblika kao glavnu karakteristiku imaće dobar fotoaparat, a garancija njegovog kvaliteta je Kodak kao proizvođač CCD čipa. Digitalni fotoaparat najavljenog ZN5 imaće rezoluciju od pet megapiksela, ksenonski blic, autofokus i mogućnost spajanja nekoliko fotografija u jednu. Kodak i Motorola naglašavaju i vrlo kratko vreme potrebno da fotoaparat bude spreman za sledeću fotografiju. Što se mobilnog telefona tiče, on bi trebalo da bude kompatibilan s web odredištem Kodak Gallery, pristup kojem će olakšati ugradnja WiFi adaptera. Motorola ZN5 biće mobilni telefon 2.5 G, pa će podatke prenositi tek EDGE protokolom čime mu je WiFi još potrebniji.
Motorola je za ovaj model najavila i ugradnju tehnologije ModeShift koja podrazumeva prilagođavanje tastarure promenom sjetlećih oznaka pored tipaka. ModeShift je svoju premijeru doživeo na modelu E8 ROKR.