Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Najbolji alati za Windows
11.07.2008. 12:00
Izvor: Blic
Najbolji alati za Windows
Svaki dan brišete, premeštate ili daunlodujete mali milion fajlova i podataka na vaš računar. I tako se začas stvori haos i počnete da zaboravljate gde ste šta sačuvali. Ukoliko je ovo i vaš slučaj, evo nekoliko alata za Windows koji će vam pomoći da bolje organizujete vaš kompjuter.

CCleaner
Ova aplikacija veoma temeljno čisti vaš pretraživač, Recycle Bin i temporari fajlove, zatim nepotrebne aplikacije i još mnogo toga. Čim instalirate CCleaner u vaš sisitem, on će vam osloboditi kompjuter nepotrebnih fajlova i postaraće se da vaš računar radi nesmetano. Još jedna prednost ovog programa je ta što je brz i jednostavan za korišćenje.

Revo Uninstaller
Revo Uninstaller je mnogo naprednija zamena Windows programa Add or Remove Programs ili Uninstall Programs u Visti. Pa zašto bi onda koristili Revo Uninstaller? Zato što ne samo da može da reinstalira program, već uklanja sve tragove tog programa u vašem sistemu, što drugi programi ove vrste ne mogu da urade. Revo takođe sadrži Hunter Mode za deinstalaciju aplikacija.

JkDefrag
JkDefrag je otvorena alatka za defragmentaciju. Za razliku od Auslogics DD, JkDefrag ima poboljšane komande i podrška koja dozvoljava da disku za defragmentaciju postavite raspored. Možda i najbolja stvar je ta što JkDefrag ima pripremni skrinsejver koji automatski počinje defragmentaciju hard drajva kada je skrinsejver lansiran, pa čak i prikazuje proces defragmentacije.

Auslogics Disk Defrag
Auslogics Disk Defrag je brz i efektivan program za defragmentaciju diska, čija je namera da zameni Windows default. Veoma brz Auslogics DD pruža veoma lepo formatiran izveštaj o poslednjoj defragmenztaciji u koji je uključen i podatak o tome koliko je defragmentacija poboljšala brzinu kompjutera.

Spybot - Search & Destroy
Čak iako koristite neki od najboljih antivirus programa, vrlo je verovatno da ćete na kraju videti da je vaš kompjuter zakačio neki oblik malvera. Spybot-S&D će se postarati da taj malver na vašem kompjuteru ne ostane dugo. Pored toga što otklanja spajvere, advere, dialers, kejlogers i trojance, Spyware-S&D takođe može da poboljša prajvasi na vašem kompjuteru.