Slobodno vreme
Tehnologija
Čarobna tastatura na novoj Motoroli
25.07.2008. 12:00
Izvor: Blic
Čarobna tastatura na novoj Motoroli
Na tržištu se konačno pojavio dugo najavljivani supermobilni iz Motorole - ROKR E8. Odličan dizajn i napredne opcije garantuju da će premašiti popularnost Motorolinog Razora.
Koristeći maštovitu tehnologiju MakeShift, stručnjaci iz Motorole su se postarali da ROKR E8 u jednom trenutku pokazuje samo one tipke koje su vam potrebne. U trenutku se pretvara iz mobilnog telefona u MP3 plejer i obrnuto.
Kada je isključen, površina ROKR E8 je glatka, a tipke se ne vide. Kada se uključi, na prednjoj strani se pojavljuje virtuelna numerička tastatura. Jednim pritiskom na virtuelnu muzičku tipku, numerička tastatura nestaje i na istom mestu se pojavljuju tipke za kontrolu muzičkog sadržaja - play, pause, fast forward i rewind.
Ipak, za razliku od uobičajenih virtuelnih tastatura, ROKR E8 na dodir reaguje vibracijom ili malim pokretom, tako da imate osećaj da ste pritisnuli tipku koja je „živa“.
ROKR E8 ima FastScroll, navigacijski točkić koji korisnicima omogućava lagani pregled sačuvanog sadržaja na uređaju.
Jednim okretom palca možete proći kroz muzičke datoteke, kontakte, kalendar i multimedijalni sadržaj.
Kada je u funkciji MP3 plejera, ROKR E8 reprodukuje zvuk u trodimenzionalnom stereo modu. Telefon ima ugrađeni zvučnik, a muziku možete slušati i preko Bluetooth ili običnih slušalica. Slušanje muzike je moguće preko ugrađenog zvučnika, Bluetooth slušalica, kao što su ROKR S9, ili žičanih slušalica koje se uključuju u 3,5-milimetarski port.
Uređaj ima 2GB interne memorije, koja je proširiva microSD karticom.