Slobodno vreme
Tehnologija
Google pretraga u BMW automobilima
27.08.2008. 12:00
Izvor: Personal magazin
Google pretraga u BMW automobilima
Koliko sam to ovde već puta naglasio (šta ću kad sam veliki BMW fan), BMW se opet pokazao kao tehnološki lider, ovoga puta na polju integracije Internet servisa u automobile.
BMW je prvi i za sada jedini proizvođač koji u automobilu (koji imaju BMW ConnectedDrive kao opciju) nudi sistemski integrisanu Google lokalnu pretragu (slična stvar je bila sa sistemskom podrškom za iPod uređaje). Po prvi put možete direktno iz automobilia, pored funkcije navigacije, vršiti pretrage na lokalnom nivou.
Ovaj sistem vozačima pomaže da pronađu informaciju od interesa, poput recimo najbližeg lokalnog prodavca trikotaže, i da tu informaciju istovremeno prosledi navigacionom sistemu i telefonskoj funkciji. Ovo je nešto slično funkcionalnosti kod auto-navigatora Mio C520, s tim što se tamo pretraga vrši samo kroz napred unetu PIO bazu.
Sistem automatsku identifikuje trenutnu poziciju i očitava zadato odrešite, te na osnovu pretrage nudi adekvatan odgovor na sve vaše zahteve, kao da imate “debeli” Yellow Pages katalog pored sebe.