Slobodno vreme
Tehnologija
Peugeot najavio još jedan pariski koncept
19.09.2008. 12:00
Izvor: Economy automobili
Peugeot najavio još jedan pariski koncept
Francuski će proizvođač, pored već najavljenog studijskog RC-a, na skorašnjem pariskom auto salonu predstaviti i konceptni Prologue. Reč je o najavnoj studiji modela 3008.
Prema službenim navodima s Prologueom Peugeot predlaže inovativnu kombinaciju različitih ideja kako po pitanju dizajna, uređenja i opremljenosti unutrašnjosti, modularnosti i sledeće generacije hibridne tehnologije.
Takođe, ono što je možda još važnije, Prologue najverovatnije najavljuje dolazak modela 3008, kompaktnog crossovera čiji se dolazak na tržište očekuje tokom sledeće godine. Što se samog izgleda tiče više je no očit uticaj modela 4007.
Pored ovih slika malo je toga otkriveno o novom konceptu pa za sada znamo samo da će Prologueov pogonski sklop razvijati snagu od 200 KS, dok će se emisija ugljen-dioksida iznositi 109 g/km tokom mešovite vožnje, odnosno 0 g/km prilikom korišćenja isključivo električne energije za pokretanje automobila. Kao što smo već rekli malo je dostupnih informacija pa autonmija automobila u električnom modu rada nije poznata.