Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Dell Studio 1535
22.10.2008. 12:00
Izvor: B92
Dell Studio 1535
Novi modeli kompanije Dell vrhunskim karakteristikama i "opasnim" dizajnom privlače kreativce i omladinu.
Kompanija Dell je godinama lider među proizvođačima laptopova na svetu, a model Studio 1535 je njihova nova uzdanica kojom planiraju da pokažu konkurentima ko je najbolji na ovom tržištu.
Da je namenjen mladim i kreativnim ljudima, kojima je stalo pre svega do imidža, govori nekoliko varijanti ovog uređaja u različitim bojama i šarama iscrtanim po elegantnom kućištu koje će vam odgovarati bilo da radite na klupi u parku ili u svom ateljeu obrađujete fotografije sa snimanja.
Odmah je jasno da je Dell ovde iskoristio sve vrhunske dizajnerske elemente svoje legendarne XPS serije računara koji su već godinama sam vrh u notebook ponudi.
Srce računara čini Intelov procesor Core 2 Duo na 2 GHz, sa 2 GB memorije, DVD rezačem i diskom od 160 GB. Naravno tu su i Bluetooth i wi-fi konekcije, a Dell je lepotana opremio i devetoćelijskom baterijom nove generacije koja će raditi par sati bez struje. Tu je i web kamera, fantastični ekran od 15,4 inča rezolucije 1280x800 piksela, brojni konektori i čitač memorijskih kartica.
I sve to po prilično niskoj ceni, što znači da je Dell odlučio da se obračuna sa konkurentima, a pogotovo onima iz Applea koji se tradicionalno povezuju sa tržištem kreativaca kojima se i serija Studio obraća.
Dell Studio 1535 možete naći u prodavnicama List Computers po ceni od oko 700 evra.