Slobodno vreme
Tehnologija
Predstavljen novi ultra tanki LCD TV Philips Essence
29.10.2008. 12:00
Izvor: Economy
Predstavljen novi ultra tanki LCD TV Philips Essence
Philips je predstavio novi ultra tanki LCD TV prijemnik Essence na ovogodišnjem Audio Video Showu Zagreb 2008.
Ovaj moderni LCD TV prijemnik, iako vrlo tanak, opremljen je naprednim Philipsovim tehnologijama koje su zaslužne za vrhunsku kvalitetu slike i zvuka. Minimalistički dizajn definisan je dubinom od 38 mm te vrlo tankim okvirom od 21 mm.
Izrazito tanak ekran postignut je premeštanjem elektronike u poseban odvojeni centar za povezivanje. Kako bi smanjio zbrku oko kablova, Philips Essence koristi samo jedan kabel (koji uključuje video ulaz/izlaz, električnu energiju i audio ulaz/izlaz) za spajanje s centrom za povezivanje.
Opremljen je Perfect Pixel HD Engine tehnologijom koja procesira 500 miliona piksela u sekundi, a eliminisanje trzaja slike i halo efekta postignuto je Perfect Natural Motion tehnologijom. Slika je izrazito jasna prilikom brzih pokreta zahvaljujući i 100Hz Clear LCD tehnologiji uz vreme odziva od 2 ms. Essence procesira 2,250 triliona boja u punoj 1080p rezoluciji uz dinamični kontrast od 66000:1. Ima tri HDMI 1.3a+Easy link ulaza i integrisani digitalni DVB-T tuner, DLNA PC link putem kojeg je moguće pretraživati sadržaj sa računara ili kućne mreže.