Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Lap top koji može da postane stoni
31.10.2008. 12:00
Izvor: Blic
Lap top koji može da postane stoni
Kompanija Hewlett-Packard je nedavno predstavila nove laptop računare na našem tržištu. Jedan od svakako najzanimljivijih je HP EliteBook 2730p Notebook PC konvertabilni tablet računar visokih performansi, koji se jednostavnim rotiranjem pretvara u normalan računar debljine 2,8 milimetara. Kao i model HP HP EliteBook 2730p Notebook PC EliteBook 6930p koji je opremljen opcionom baterijom velikog kapaciteta i koji može da radi neprekidno.
Reč je o ultratankom modelu u koji su integrisani touch-pad tablet tasteri i točkić za kontrolu. Oni koji često putuju mogu iskoristiti opcionalni ultratanki baterijski dodatak koji nudi do ukupno 12 časova rada sa baterijama.
HP EliteBook 2530p dizajniran je za profesionalce koji su stalno u pokretu. Poseduje najnovije mobilne tehnologije i HP DuraCase, set vizuelno primamljivih i pouzdanih karakteristika, poput spoljašnjosti od izbrušenog anodiziranog aluminijuma i kućišta od legure magnezijuma.
Stilizovan i snažan, HP Compaq 2230s Notebook PC prenosni računar ima ekran od 12,1 inča širokog formata i satensku, reflektivnu, black-on-black površinu. Sa Wi-Fi sertifikovanim bežičnim WLAN povezivanjem i integrisanom Bluetooth bežičnom tehnologijom. Ovaj modernizovani klasični poslovni prenosni računar uključuje HP 3D DriveGuard, koji koristi triosovinski akcelerometar koji detektuje iznenadne pokrete i inicira akciju zaštite, pomažući u zaštiti hard diska od udaraca ili ispuštanja.
Novi HP EliteBook 6930p opremljen opcionom baterijom velikog kapaciteta radio je, prema standardnim testovima, neprekidno.
HP EliteBook 6930p napravljen je za poslovne ljude koji su stalno na putu i poseduje hard disk otporan na udarce, poboljšan ekran i tastaturu otpornu na prosipanje tečnosti, čime se podaci dodatno štite.
HP EliteBook 8730w napravljen je za grafički najzahtevniju upotrebu i jedina je mobilna radna stanica sa HP DreamColor ekranom dijagonale 17 inča, koja prikazuje više od 16 miliona boja. To je znatno poboljšanje u odnosu na 260.000 boja koje prikazuju standardni ekrani prenosnih računara. Ovaj model dolazi sa Intelovim četvorojezgrenim procesorima, 8 GB memorije i novom generacijom NVIDIA Quadro FX kartica koje mogu da koriste do 1 GB sopstvene memorije.
HP EliteBook 8530w i HP EliteBook 8530p modeli poseduju profesionalne grafičke mogućnosti u mobilnom formatu, koje ih čine idealnim za zahtevne korisnike koji se bave animacijom, video i TV produkcijom, fotografijom, dizajnom ili projektovanjem. Oba računara imaju ekran dijagonale 15,4 inča, koriste Intel Core 2 Duo procesore i 8 GB memorije.