Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Power - sajt koji objedinjuje društvene mreže
03.12.2008. 12:00
Izvor: Mondo
Power - sajt koji objedinjuje društvene mreže
Brazilska internet kompanija Power saopštila je da je ljubiteljima sajtova za društveno povezivanje ponudila objedinjeni pristup tim mrežama.
Kako je preneo blog TechCrunch, u oktobru ove godine je 49 miliona ljudi posetilo i My Space i Facebook, a samo u Velikoj Britaniji oko sedam miliona osoba koristi i mrežu Bebo i Facebook.
Ukoliko se korisnici više mreža uloguju preko sajta Power (www.power.com), moći će da objedine aktivnosti, kontakte i fotografije sa više mreža, odnosno da im pristupaju i koriste ih preko jedne stranice.
Pored pristupa standardnim društvenim mrežama, preko Power sajta može se pristupiti i specijalizovanim sajtovima, poput YouTube za razmenu video sadržaja.
Power funkcioniše od avgusta, ali je do kraja novembra u ponudi imao manji broj društvenih mreža i uspeo da privuče pet miliona korisnika u SAD.
Od decembra se preko tog sajta može pristupiti mrežama Facebook, My Space, Bebo, Googleov Orkut, Hi5, Microsoftov MSN i pojedinim specijalizovanom mrežama poput You Tube-a za video sadržaje i Flickr-a za razmenu fotografija.
Prema navodima Tech Cruncha, Power je do sada najefikasniji način za objedinjavanje podataka i aktivnosti tih sajtova.
Power ima 70 zaposlenih i od kompanije Draper Fisher Jurvetson i drugih investitora je dobio osam miliona dolara za razvoj svog projekta.