Slobodno vreme
Tehnologija
Telefon, fotoaparat i plejer - sve u jednom
05.12.2008. 12:00
Izvor: Blic
Telefon, fotoaparat i plejer - sve u jednom
Kompanija Samsung predstavila je prvi telefon na svetu sa kamerom od 8 MP - Samsung i8510 iliti Samsung INNOV8. Reč je o ultimativnom zabavljaču koji može da vam pruži sve što želite od vrhunskog telefona.
Da počnemo od kamere. Uz kameru od 8 MP ide i vrhunski softver koji omogućava recimo „slikanje“ vizitkarti, koje se posle procesa prepoznavanja (u samom telefonu) smeštaju u vaš imenik zajedno sa svim podacima na njima. Prebacite vaše fotografije u flash. Čak i kada ne telefonirate, neka vaši miljenici budu uz vas jer ovaj telefon ima mogućnost prikaza slika kao slajd šou (kao što to radi digitalni ram za slike).
Želite da gledate film? Za INNOV8 to nije problem, on raspolaže memorijom od 8 GB koja se može proširiti memorijom od 16 GB tako da svi vaši omiljeni filmovi mogu da budu u vašem džepu. Da ne biste imali previše posla oko odabira formata za filmove, Samsung je ugradio u ovaj model i DivX podršku tako da problema na tom polju nema. Ukoliko smatrate da filmovi ne donose dovoljno uzbuđenja, na raspolaganju su vam i dve igre. Ako mislite da ste sledeći Ronaldinjo, tu je FIFA08..., a ako više volite Šumahera nego bubamaru, tu je beskrajno zabavna vožnja Asfalt4.
Za lakše surfovanje WAP i Web stranama na raspolaganju su vam optički miš, inteligentni zum i rotacija ekrana... Opcije povezivanja su različite, od klasičnih koje najčešće vezujemo za telefone do WiFi-a koji je retkost. Sa integrisanom DLNA tehnologijom vrlo lako možete prebacivati broadband sadržaje sa vašeg telefona na vaš televizor, PC, projektor ili UMPC. Sa jednim dodirom na dugme vaše divne fotografije od 8 MP, filmovi, SMS-ovi i sve ostalo prikazani su tako da ih svi vide. Bez obzira na to da li obilazite svet ili samo tražite dobar provod, ovaj telefon vam nudi i GPS mogućnosti, koje u paru sa odgovarajućim softverom mogu da zamene bilo koji navigacioni uređaj.
INNOV8 je opremljen poslovnim aplikacijama. A kako ovaj telefon pokreće Symbian, omogućeno vam je da preuzmete i instalirate aplikacije koje će povećati vašu produktivnost.