Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Asus proizvodi najsolidnije laptopove
20.11.2009. 12:00
Izvor: Mondo
Asus proizvodi najsolidnije laptopove
Tajvanska informatička kompanija Asus ima najsolidnije prenosive računare, pokazalo je istraživanje grupacije SquareTrade, koja obezbeđuje garancije za kvalitet elektronskih proizvoda.
SquareTrade je došao do te konstatacije analizom stope disfunkcije na 30.000 prenosivih računara koji kod njega imaju garanciju.
Analiza je pokazala da kod manje od 10 odsto računara Asusa dolazi do problema tokom prva 24 meseca korišćenja (15,6 odsto nakon tri godine). Na drugom mestu se nalazi japanska Toshiba, sa stopom disfunkcije od 15,7 odsto posle tri godine korišćenja, a na trećem njen domaći konkurent Sony sa stopom od 16,8 odsto. Četvrto mesto zauzima Apple sa stopom disfunkcije od 17,4 odsto, koji se našao ispred Della sa stopom od 18,3 odsto i Lenova, čija stopa iznosi 21,5 procenata. Iako američka kompanija Hewlitt-Packard dominira tržištem prenosivih računara, ona zauzima poslednje mesto na listi sa stopom disfunkcije svojih proizvoda većom od 15 odsto u prve dve godine upotrebe i od 25,6 odsto tokom 36 meseci korišćenja.