Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Times počinje da naplaćuje mrežno izdanje
29.03.2010. 12:00
Izvor: mikro
Times počinje da naplaćuje mrežno izdanje
BRITANSKA MEDIJSKA KUĆA NEWS INTERNATIONAL, najavila je da će od 1. juna Internet izdanja novina Times i Sunday Times naplaćivati, što znači da pristup sadržajima ovih lokacija više neće biti besplatan.

Kako prenosi BBC, korisnici će morati da plate jednu funtu za dnevni pristup ovim lokacijama ili dve funte za nedeljnu pretplatu na mrežna izdanja ovih listova.

Već početkom maja će se umesto lokacije TimesOnline.com, gde su sada sadržaji Timesa i Sunday Timesa, otvoriti posebne lokacije sa odvojenim sadržajima.

Izvršna direktorka kompanije News International, Rebeka Bruks, najavila je ovaj korak kao otvaranje novog fronta u borbi za pridobijanje čitalaca.

Dve nove lokacije biće dostupne registrovanim korisnicima u toku besplatnog probnog perioda, a posle tog perioda samo će korisnici koji plaćaju pretplatu moći da pristupe sadržajima obe lokacije.

S obzirom na svetski trend pada prodaje štampanih izdanja, vlasnici mnogih novinskih izdanja sve više se okreću novim načinima poslovanja, kako bi obezbedili nove izvore prihoda. Međutim, zbog velikog broja besplatnih lokacija sa vestima, mnogi smatraju da News International rizikuje ovim potezom.

Rebeka Bruks se ne slaže sa takvim mišljenjima i najavila je da će i druge novine koje su u vlasništvu kompanije News International uskoro početi da naplaćuju pristup mrežnim izdanjima.