Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Olakašana postavka privatnosti na Facebooku
28.05.2010. 12:00
Izvor: personalmag
Olakašana postavka privatnosti na Facebooku
Juče su predstavnici Facebooka odlučili da reaguju na kritike javnosti, pa su izvršili značajne promene u postavkama privatnosti za krajnje korisnike. Korisnicima ove društvene mreže sada jednostavnije i jasnije da upravljaju svim postavkama svojih profila i privatnosti, kao i fan stranica, te im je omogućena bolja kontrola nad aplikacijama.

Kako je Facebook razvijao servis, tako je rasla količina postavki i podešavanja krajnjih korisnika. Korisnike su najviše zabrinjavale postavke privatnosti koje su postale gotovo prekomplikovane za podešavanje. Da zaštite svoje profile, korisnici su morali podesiti čak 50 različitih parametara sa ukupno 170 različitih opcija.

Nove promene donele su značajno pojednostavljenje, tako da je od sada omogućeno određivanje količine informacija koje želite deliti sa ostatkom korisnika u samo nekoliko klikova, ali korisnicima koji žele detaljniji uvid u postavke još uvek se mogu služiti i ’starim’ nrepreglednim podešavanjima. Izmene su uvedene i na fan stranicama, tako da je moguće jednostavnije nameštati i njihove postavke, a sve aplikacije ‘trećih strana’ koje žele koristiti podatke korisničkih profila od sada za to moraju tražiti odobrenje.