Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Što se najčešće traži na Google-u?
31.05.2010. 12:00
Izvor: personalmag
Što se najčešće traži na Google-u?
Web pretraživači su svima nama olakšali život, i da ih nema treballo bi ih izmisliti. Zahvaljujući njima, za samo nekoliko sekundi možemo dobiti informacije koje...
Web pretraživači su svima nama olakšali život, i da ih nema treballo bi ih izmisliti. Zahvaljujući njima, za samo nekoliko sekundi možemo dobiti informacije koje su nam u datom trenutku potrebne.

U puno slučajeva nas odvedu i na stranice na koje nikad sami ne bi ni pomislili. Ali, čini se da ljude najviše na internetu zanimaju informacije o njima samima. Više od polovine internetskih korisnika barem jednom je u web pretraživač upisalo svoje ime i prezime.

Preko 57 posto internet korisnika u SAD-u zanima njihova “digitalna” reputacija, pokazalo je istraživanje Pew centra za istraživanje. To je povećanje za 10 posto u odnosu na 2006. godinu. Rezultati pokazuju kako je upravljanje reputacijom na internetu postalo veoma važno za budućnost online života. To dokazuju i poslednje reakcije korisnika Facebooka na probleme sa privatnošću.

Zbog sve češćeg objavljivanja i deljenja informacija na internetu, zabrinutost o digitalnoj reputaciji samo će rasti, piše CNN. “Studija je pokazala i da su mlađi korisnici skloniji restrikciji onoga što dele i da više pažnje pridaju upravljanju mogućnostima privatnosti”, rekla je naučnica Mary Madden. Istraživanje je sprovedeno na 2.253 osobe starije od 18 godina i to telefonski od 18 avgusta do 24 septembra prošle godine.