Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
RockMelt - browser za eru Facebooka
09.11.2010. 12:00
Izvor: mondo
RockMelt - browser za eru Facebooka
Ciljna grupa novog pretraživača RockMelt su korisnici popularnih društvenih mreža.
Čovek koji je stajao iza nekada popularnog pretraživača Netscape, Mark Andersen razvio je novi browser RockMelt. Pitate se šta je njegova prednost? Tim koji stoji iza ovog projekta naglasak stavlja na brzinu, i na činjenicu da je stepen integracije sa Facebookom i Twitterom takav da RockMelt zapravo i nije moguće koristiti ako nemate profil na Facebooku.

Interfejs je očekivan, nalik na većinu drugih pretraživača, a osnovna razlika je lista prijatelja koja se nalazi sa leve i niz vaših omiljenih sajtova i društvenih mreža sa desne strane. Još jedna prednost - s obzirom na to da je sve zasnovano na cloud tehnologiji, podaci će vam biti dostupni bez obzira sa kojeg se računara logujete, prenosi TGdaily.

Ipak, izgleda da je RockMelt namenjen pre svega opsesivnim korisnicima društvenih mreža.

"Da li pristupate istim sajtovima deset puta dnevno? RockMelt prati sve vaše omiljene sajtove umesto vas, obaveštava vas kada se pojavi nova priča, video ili vaši prijatelji postave novu fotku na svoj profil", poručuju stručnjaci koji stoje iza ovog projekta.

Tvorci RockMelta ističu da je zaštita privatnosti na visokom nivou: "Ne arhiviramo privatne informacije o korisnicima, a ne pratimo ni njihove aktivnosti na Internetu."