Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Fujitsu PRIMERGY BX400: vrata do blejd-tehnologije za manje kompanije
26.11.2010. 12:00
Izvor: PC press
Fujitsu PRIMERGY BX400: vrata do blejd-tehnologije za manje kompanije
Novi PRIMERGY BX400 nudi pristupačnu blejd-server tehnologiju čime i manje organizacije mogu da dođu do veće pouzdanost i produktivnosti, većih ušteda vremena i troškova oko svoje IT infrastrukture
Fujitsu objavljuje globalnu dostupnost tehnologije blejd-servera, specijalno projektovane za manja i srednja preduzeća koja imaju potrebe za skalabilnom efikasnošću i konsolidacijom. Novi PRIMERGY BX400 je potpuno opremljen blejd-sistem koji je iz osnova napravljen za jednostavno korišćenje i svestrana infrastruktura projektovana za kupce srednjih veličina, sa velikim potrebama za procesorskom snagom i skladišnim prostorom, među kojima su i filijale i ogranci kompanija.
PRIMERGY BX400 je „ekološki data-centar u kutiji“ koji pruža optimalnu kombinaciju do 8 serverskih ili „storidž“ blejd-jedinica u kompaktnom formatu, podržan sveobuhvatnim skupom rešenja i usluga. On spaja vrhunsku tehnologiju, poput kompletno integrisanog uređaja za virtuelno skladištenje podataka na tehnologiji koja je rezultat partnerstva Fujitsu-a i NetApp-a, sa impresivom fleksibilnošću ulaza/izlaza i propusnim opsegom koji je poznat preko sistema „Dinamičke kocke“ PRIMERGY BX900, blejd-sistema koji je na tržištu predstavljen prošle godine. Jednostavan za instaliranje i upravljanje, PRIMERGY BX400 kompanijama omogućava da potroše manje vremena na postavke i upravljanje sistemom, i usredsrede se na esencijalne poslovne procese za svoju profitabilnost. Pojednostavljeno upravljanje životnim ciklusom smanjuje dnevne operativne troškove i do 60 posto. Kao i svi PRIMERGY serveri, BX400 se isporučuje sa Fujitsuovim „ServerView“ softverskim paketom koji omogućava jednostavno i integrisano nadgledanje i upravljanje sistemom. Dodatne softverske komponente poput koordinatora virtulenih resursa („ServerView Resource Coordinator VE“ i „Virtual IO Manager“) uniformišu operacije nad resursima fizičkih i virtuelnih servera, u spoju sa troškovno-pristupačnom visokom dostupnošću. Zahvaljujući konsolidovanom dizajnu, PRIMERGY BX400 je pristupačniji od ostalih blejd-servera na tržištu, i ujedno štedi poslovni prostor. Kako manja i srednja preduzeća ćesto imaju ograničen raspoloživ prostor, dve različite verzije sistema omogućuju da fleksibilno uklapanje u različita okruženja. „Rek“ verzija se lako integriše u standardni industrijski 19-inčni Fujitsu ormar ili ormare drugih proizvođača. Samostojeća verzija može da se smesti pod sto ili u prijemnom prostoru bez oklevanja, pošto ga nivo „buke“ od 45 decibela svrstava među najtiše servere dostupne na tržištu. Energetski efikasan, jeftin, jednostavan za instaliranje i upravljanje – novi PRIMERGY BX400 kompanijama pomaže da povećaju poslovnu produktivnost većom efikasnošću IT-ja i smanje svoje izdatke za procesiranje i skladištenje podataka. Ovaj sistem smanjuje „sopstveni račun“ za električnu energiju za 30 posto (1) i, s obzirom da emituje manje toplote – i utrošak energije za klimatizaciju prostora, istovremeno doprinoseći manjoj emisiji štetnog CO2. Kompanijama takođe pogoduju skalabilna i modularna infrastruktura PRIMERGY familije servera, kao i bogata globalna ponuda infrastrukturnih usluga kompanije Fujitsu.