Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Pretraživač gugl će uskoro označavati nepoželjne firme
06.12.2010. 12:00
Izvor: pcpress
Pretraživač gugl će uskoro označavati nepoželjne firme
Iz gugla su pre nekoliko dana objavili da će modifikovati pretraživač kako bi identifikovao firme koje pružaju loše usluge. Tu odluku je podstakao nedavni članak objavljen u Njujork tajmsu o taktici vlasnika jedne optičarske radnje koji tvrdi da je izbio na vrh guglove pretrage zbog brojnih pritužbi koje su napisale nezadovoljne mušterije.

„Koristio sam tu mogućnost zato što je delovalo. Bez obzira gde su mušterije pisale negativne komentare, ja sam dospevao na vrh spiska pretrage. Zato sam odlučio da to preokrenem u svoju korist“, rekao je vlasnik prodavnice DecorMyEyes. Iako je više stotina nezadovoljnih mušterija objavilo pritužbe ‒ uključujući uznemiravanje i zastrašivanje ‒ prodavnica se godinama nalazila na vrhu guglovog spiska.

Gugl je objavio da takve taktike više neće delovati. Ne zalazeći u detalje, objašnjeno je kako su razvili „algoritamsko rešenje“ koje označava firme koje pružaju loše usluge i stavlja ih na dno spiska pretrage. To je samo početni korak, ali gugl će nastaviti da radi na rešavanju tog problema.