Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Osnivač Fejsbuka kao strip junak
25.02.2011. 12:00
Izvor: Blic
Osnivač Fejsbuka kao strip junak
Ukoliko vam nije dovoljan film Dejvida Finčera “Društvena mreža” o osnivaču Fejsbuka, Marku Zakerbergu možete pronaći i strip u kojem je junak upravo najmlađi milijarder na svetu.
Kanadska kompanija za proizvodnju stripova “Bluewater Productions” objavila je strip od 48 stranica koji je napisao Džerom Maida, a nacrtao Sal Fild.
- Mark Zakerberg je najmlađi milijarder na planeti i stvorio nešto što je već imao duboki uticaj na svet. Ipak, jedva da iko išta zna o njemu. To je fascinantno - rekao je Maida, dodavši da je on pokušao da prikaže kompleksnost javne ličnosti kroz portert Zakerberga.
- Bio on u pravu ili ne činjenica je da je Mark bio veoma grub sa nekim ljudima na putu do pozicije na kojoj se nalazi danas. Kao što vidimo, on je mnoge ljude razočarao i oni se sigurno osećaju izdanim. Ipak ja pokušavam da ovde budem potpuno fer i iskren. - rekao je Maida.
Zahvaljujući njegovom statusu milijardera i mnogih tužbi koje se tiču Facebook-a, Zakerberg je već postao zvezda zahvaljujući filmu “Društvena mreža”, koji je nominovan za nekoliko Oskara. A zahvaljujući stripu, Cukerberg će takođe postati i animirani lik, pošto kompanija "Hayden 5 Media" ima scenario baziran na njegovom životu.
Inače strip košta 6.99 dolara i dostupan je u SAD-u u svim većim knjižarama.