Slobodno vreme
Tehnologija
BlackBerry 10 spas traži kod operatora
05.11.2012. 12:00
Izvor: Mondo
BlackBerry 10 spas traži kod operatora
Najvažniji potez kompanije RIM u poslednjih nekoliko godina rezultiraće jednim – povratkom BlackBerry smartfona ili njihovom propašću...
Kako će operatori reagovati na novi, već dva puta odlagani BlackBerry 10 operativni sistem – ostaje da se vidi. Ipak, za RIM je veoma važno da operatori uopšte i pokazuju interesovanje za njihovu novu platformu. BlackBerry 10, sem što je dva puta pomeran, sada bi trebao da stigne u konačnoj verziji tek početkom 2013, pratili su razni incidenti.
Prvo je RIM izgubio na sudu zbog korišćenja imena BB10, na koje nije imao pravo, a onda je bilo problema i sa prototipovima uređaja na kojima se prikazivao i radio. Ipak, RIM ne odustaje i BlackBerry 10 trebao bi iz korena da promeni ugao gledanja na ovau platformu. Najavom isporuke novog OS-a operatorima pomogao je da deonice RIM kompanije u jednom trenutku porastu i za deset odsto.
Nadajmo se da će BlackBerry 10, ipak biti uspeh. Deo novih funkcija pogledajte na sledećem video snimku. Obratite pažnju da uređaji korišćeni u njemu nisu pravi BlackBerry modeli i da će oni biti najavljeni sa premijerom novog operativnog sistema, naredne godine.