Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Facebook oblak čuva vaše fotke
03.12.2012. 12:00
Izvor: Mondo
Facebook oblak čuva vaše fotke
Društvena mreža ne miruje – svaki dan neko novo iznenađenje. Ovog puta Facebook najavljuje svoju Cloud uslugu za fotke korisnika.
Facebook je uveo novu uslugu prebacivanja fotografija sa tableta, smartfona i drugih uređaja sa vezom na internet u privatni Cloud album. Fotografije su tamo bezbedne zauvek, a moći će da ih vide samo korisnicima kojima to bude dozvoljeno.
Sve fotografije mogu da se označe kao privatne i da Cloud služi samo kao udaljeni skladišni prostor odnosno memorija za fotografije. Druga opcija jeste ta da slike budu označene kao javne i one će se pojavljivati na profilu redom kojim budu prebacivane u Facebook oblak.
Korisnicima je ova opcija već omogućena, a ptrebno ju je aktivirati u podešavanjima Facebook opcija na račnaru ili na mobilnom uređaju koji se koristi za fotografisanje. Ukoliko se Facebook Photo Sync opcija već ne pojavljuje na vašem profilu – ne brinite, pojaviće se za par dana.
Nažalost, Facebook Photo Sync ne omogućava obradu, sređivanje ili direktno slanje fotki drugim korisnicima, ali se takve opcije očekuju u budućnosti, kako servis bude razvijan. Za sada svi korisnici na raspolaganju imaju 2 GB memorije za skladištenje slika, a aplikacija radi na iOS i Android uređajima.