Slobodno vreme
Tehnologija
Novi Google smartfon biće "Projekat X"
24.12.2012. 12:00
Izvor: Mondo
Novi Google smartfon biće "Projekat X"
Kompanija Google, prema nepotvrđenim izvorima, konačno sa Motorolom radi na najjačem Android smartfonu – Projektu X.
Od kada je Motorolu pripojio sebi, Google prate glasine da će svaki sledeći uređaj biti potpisan brendom te firme, ali do sada se nije pojavio nijedan takav smartfon ili tablet.
Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao američki Vol Strit Žurnal, Motorola i Google pripremaju svoj najjači pametni telefon do sada, koji će se adekvatno suprotstaviti trenutno jačoj konkurenciji – Apple i Samsung smartfonima.
Do sada je Nexus linija bila uspešna, ali saradnja sa HTC-om, Samsungom i LG-jem nije dovela Google u dominantan tržišni položaj, za šta ta kompanija svakako ima potencijal.
X Phone, kako ga VSŽ naziva, najverovatnije će biti izrađen od psebne vrste (impregnirane) keramike, koja će ga učiniti otpornijim na padove, imaće najjaču kameru na tržištu, a sadržaće i nove tehnike prepoznavanja pokreta i lica. Za te opcije biće zadužena kompanija Viewdle koju je Motorola prethodno pripojila sebi.
Prema tvrdnjama Lije Rona, koji je vođa projekta, X Phone biće nešto potpuno drugačije, jer se njegovoj izradi pristupa sa potpuno drugačijim stavovima i željama, a tim koji radi na njemu se brižljivo bira i čine ga vrhunski stručnjaci, umetnički i industrijski dizajneri. Uz X Phone trebali bismo da vidimo i X Tablet, koji će istovremeno biti predstavljeni.
Googlov poslednji telefon, Nexus 4, naišao je na odličan prijem kod korisnika i trenutno se ne može naručiti nigde u svetu, jer su sve količine rasprodate.