Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Instagram napustila četvrtina korisnika?
04.01.2013. 12:00
Izvor: Mondo
Instagram napustila četvrtina korisnika?
Prema istraživanju koje je sprovela američka kompanija AppData Instagram je, zbog novih Pravila korišćenja izgubio 25 odsto korisnika.
Od kada je objavio planove o promeni Pravila korišćenja i ostavio mogućnost prodaje fotografija objavljenih preko te mreže, Instagram ne izlazi iz žiže interesovanja svojih korisnika. Iako je nekoliko dana nakon najave novih Pravila korišćenja Instagram povukao, između ostalih, mogućnost prodaje fotki korisnika, bura se nije stišala.
Kim Kardašijan, koja ima najviše pratilaca na ovoj društvenoj mreži i Džastin Biber, samo su neke od poznatih ličnosti, koje su se javno pobunile protiv novih Pravila, a sudeći prema najnovijem istraživanju kompanije AppData, Instagram je zbog svega ostao bez četvrtine korisnika.
Najznačajniji momenat Instagram je imao za američki Dan zahvalnosti, kada je fotografiju na tu mrežu okačilo oko 14.5 miliona korisnika, dok je broj okačenih fotografija za Božić bio “svega” 12.5 miliona. Na osnovu tog i još nekih podataka AppData je došao do zaključka da je Instagram već izgubio četvrtinu mesečno aktivnih korisnika, koji su u najvećem broju slučajeva izbrisali svoj nalog.
Instagram je do sredine novembra imao preko 100 miliona korisnika, od kojih je samo deo bio aktivan na mesečnoj bazi, ali izgleda da će se taj broj uskoro drastično smanjiti. Istraživanje AppDate dolazi kao hladan tuš, bez obzira na to što je Kevin Sistrom, jedan od Instagramovih čelnika na Twitteru rekao da je cela zbrka oko novih Pravila korišćenja prenaduvana i “pogrešno shvaćena”.
Uprkos podacima koji je AppData objavila, neimenovani izvor iz Instagram kompanije za Gizmodo portal rekao je da gubitak korisnika nije evidentiran, makar ne u tako velikom broju i da AppData kompanija prati isključivo Instagram korisnike, koji su svoje naloge povezali sa Facebookom, kao i to da oni ne predstavljaju većinu korisničke baze.
Da li ste vi još uvek na Instagramu?