Slobodno vreme
Tehnologija
Nexus 5 ili Projekat X, pitanje je sad!
21.01.2013. 12:00
Izvor: Mondo
Nexus 5 ili Projekat X, pitanje je sad!
Počele su prve “proverene priče” o Google I/O konferenciji koja će se održati krajem maja, a na kojoj bismo trebali da vidimo novi Google smartfon.
Sećate li se "Projekta X", koji smo spominjali pred kraj 2012? Upravo taj model je akter prve nezvanične priče o Google I/O konferenciji. Upućeni izvori navode da postoji mogućnost da ovaj model vidimo već u maju, mada, nije isključena ni mogućnost pojave novog Nexus 5 smartfona.
Kompanija Google je, recimo prošle godine na konferenciji najavila Nexus 7 tablet, čiji test možete pročitati OVDE, kao i Android Jelly Bean 4.1. Ove godine, dakle mogli bismo da vidimo Nexus 5 pametni telefon, za koji mnogi tvrde da će biti čuveni Projekat X Googla i Motorole i da će doći sa Key Lime Pie Androidom.
Da li se Google konačno okrenuo saradnji sa Motorolom, čiju je diviziju za mobilne telefone kupio, i da li će sledeća linija Nexus smartfona i tableta zaista biti Projekat X niko ne sme da potvrdi sa sigurnošću. Međutim, ako se već priča o tome vrlo je moguće da tu nešto i postoji. Insajderske najave i govorkanja u vezi sa Google kompanijom do sada su, uglavnom bila tačna.
Već ranije smo preneli da će, prema tvrdnjama Lije Rona, koji je vođa projekta, Projekat X biti nešto potpuno drugačije, jer se njegovoj izradi pristupa sa potpuno drugačijim stavovima i željama, a tim koji radi na njemu se brižljivo bira i čine ga vrhunski stručnjaci, umetnički i industrijski dizajneri.