Slobodno vreme
Tehnologija
Samsung unapređuje čitanje e-knjiga
01.02.2013. 12:00
Izvor: Mondo
Samsung unapređuje čitanje e-knjiga
Pretvorite svoj digitalni uređaj u idealno društvo za čitanje u pokretu.
Kompanija Samsung transformisala je iskustvo digitalnog čitanja svojim novim servisom za e-čitanje Readers Hub 2.0, koji je omogućio lakše i zabavnije pregledanje elektronskih knjiga, magazina i naslova.
Servis Readers Hub 2.0 donosi vlasnicima Samsunghovih smart telefona i tableta na hiljade bestselera i elektronskih knjiga iz svih krajeva sveta, a među kojima su ilustrovani kuvari i interaktivni materijali za čitanje za decu.
Pretraživanje i navigacija kroz obimni katalog servisa Readers Hub 2.0 sada su daleko brži i jednostavniji, a traženje pravih naslova je olakšano. Kada otvorite izabrani naslov, možete da prilagodite način pregledanja: možete da promenite veličinu teksta, boju pozadine ili osvetljenost ekrana onako kako to vama odgovara, bez obzira na to kada i gde čitate.
Jednostavnim dodirom na ekran pojavljuje se meni koji dopušta korisnicima da obeleže ključne pasuse i da naprave beleške. Beleške se čuvaju zasebno radi lakšeg pregledanja, a mogu se lako i podeliti. Servis Readers Hub 2.0 vam omogućava da u svakom trenutku postavite i objavite odlomke iz svojih elektronskih knjiga na svojoj društvenoj mreži.
Readers Hub 2.0 nudi obimnu biblioteku sa sadržajima iz svih delova sveta. Na svim tržištima EU, Samsung je proširio partnerstvo sa globalnim i lokalnim izdavačima kako bi ponudio širok spektar lokalnih i međunarodnih sadržaja. Kada jednom registrujete podatke o kreditnoj kartici, kupovina i preuzimanje elektronske knjige će biti na samo dva klika od vas. Jedna lozinka i jedno logovanje omogućiće vam da ostvarite pristup časopisima, elektronskim knjigama i informativnim sadržajima sa više Samsungovih uređaja.
Servis Readers Hub 2.0 je kompatibilan sa sledećim formatima: ePub, PDF, HTML 5 i ePub 3. Takođe, Samsung je razvio izdavački portal gde izdavači mogu da prate, učitavaju elektronske knjige i upravljaju svojom ponudom. Readers Hub 2.0 je unapred instaliran na uređajima Samsung GALAXY Note II, GALAXY S III, GALAXY Note 10.1, a korisnici uređaja GALAXY CAMERA mogu da je preuzmu sa servisa Samsung Apps.