Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Tajanstvena Google Android aplikacija
04.03.2013. 12:00
Izvor: Mondo
Tajanstvena Google Android aplikacija
Da li se i na vašem Android telefonu niotkuda pojavila nova Google Settings?
Verovatno jeste, ali ako već nije - strpite se, jer i vi ćete je dobiti uskoro. Iako se o ovoj aplikaciji priča već neko vreme i mnogi je nazivaju “misterioznom Google aplikacijom” ne znajući o čemu se zapravo radi, ona, u suštini ne predstavlja ništa loše. Naime, Google Settings, odnosno Google Podešavanja radi upravo to - nudi opcije za podešavanje Google uslugama, ali na jednom mestu.
Tako, na primer, u okviru iste aplikacije možete promeniti opcije servisa Maps, Ads, Search, Google+ i drugih. Sadržaj dostupnih servisa varira od verzije Android operativnog sistema, ali i od toga u kojoj se zemlji korisnik nalazi.
Recimo, boraveći u Španiji, na nedavno održanom MWC sajmu, imali smo prilike da u okviru ove aplikacije podešavamo i Google Now servis, dok u Srbiji tu opciju nemamo, jer se on još uvek zvanično ne može koristiti u potpunosti kod nas.
Dakle, ne sumnjajte u novu Google aplikaciju, jer to nije nikakava bag, virs ili prevara, već samo regularna Google pomoć, koja će vam dobro doći, posebno kada si servisi prorade i kod nas.