Slobodno vreme
Tehnologija
Sony: NFC tehnologija je budućnost!
29.03.2013. 12:00
Izvor: mondo.rs
Sony: NFC tehnologija je budućnost!
Tehnologija napreduje neverovatnom brzinom, olakšavajući i menjajući naš svakodnevni život, a NFC će ga učiniti lakšim i povezanijim!
Mobilni telefon odavno je postao mnogo više od uređaja za obavljanje poziva, slanje poruka i surfovanje internetom. Zahvaljujući naprednoj NFC (Near Field Communication) tehnologiji, koja omogućuje komunikaciju uređaja na veoma malim udaljenostima od svega nekoliko centimetara, stičemo utisak da se nalazimo u nekom od futurističkih filmova - uskoro ćemo samo jednim dodirom naš pametni telefon moći da iskoristimo umesto platne kartice, da otključamo auto ili stan, odštampamo sliku, preuzmemo podatke sa drugog telefona... mogućnosti su neograničene.
Kompanija Sony je, takođe potvrdila da je NFC tehnologija budućnost kada je reč o međusobnom povezivanju i komunikaciji različitih uređaja. Ona je razvila bogatu paletu proizvoda sa ovom tehnologijom, uključujući BRAVIA televizore, pametne telefone, Xperia tablete, VAIO prenosne računare, kao i najnovije proizvode u segmentu fotografije i videa.
Nova generacija Sony televizora poseduje mogućnost povezivanja sa mobilnim telefonom koristeći One-touch mirroring opciju, koja nudi novi način kontrole BRAVIA televizora. Dovoljno je da daljinskim upravljačem jednostavno dodirnete pametni telefon sa NFC funkcijom kako bi preuzeli kontrolu nad televizorom. Na ekranu visoke rezolucije modela iz BRAVIA serije, u trenu možete pregledati sadržaje svog pametnog telefona, bilo da je reč o video-zapisima ili fotografijama. Nova BRAVIA vam omogućava da vaš pametni telefon koji koristi Mobile High-Definition Link (MHL) tehnologiju upotrebite kao daljinski upravljač, ali i da uživate u sadržajima vašeg pametnog telefona u HD rezoluciji.
Ljubitelji dobrog zvuka sada mogu da uživaju u muzici bilo gde, zahvaljujući novim prenosnim zvučnicima SRS BTX500 i SRS BTX300. Povezivanjem pametnog telefona i Sony bežičnih zvučnika, uz pomoć NFC tehnologije, moći ćete da slušate vašu omiljenu muziku direktno sa telefona i to bez upotrebe bilo kakvih kablova.
Kompanija Sony nedavno je najavila i predstavljanje 50 novih proizvoda sa mogućnošću međusobnog povezivanja samo jednim dodirom.
Da li vi koristite NFC tehnologiju na svom telefonu?