Slobodno vreme
Tehnologija
Miš osetljiv na dodir za Windows 8
01.07.2013. 12:00
Izvor: Mondo
Miš osetljiv na dodir za Windows 8
Genius predstavio miš namenjen Windowsu 8, koji ubrzava i olakšava korišćenje OS-a na računarima koji nemaju ekran osetljiv na dodir.
Miš pod imenom Touch Mouse 6000 služi i kao klasičan računarski miš, ali je specifičan po površini osetljivoj na dodir, koja korisniku omogućava izvođenje svih poteza (gestova) specifičnih za Windows 8.
Integrisana površina osetljiva na dodir podržava Windows 8 poteze slide, swipe, swipe sa rubova, zumiranje i pomeranje sadržaja gore ili dole - sve bez potrebe za ikakvim dodatnim drajverima ili softverom.
Touch Mouse 6000 je elegantnog i atraktivnog dizajna, a zahvaljujući simetričnom obliku pogodan je i za levoruke i desnoruke korisnike.
Baterije traju do godinu dana, a u mišu je i mesto za prenošenje USB veze. Foto: Genius Press Images. Baterije traju do godinu dana, a u mišu je i mesto za prenošenje USB veze.
Napaja se iz jedne ili dve AA baterije - korišćenje jedne baterije omogućiće mu do šest meseci rada, a korišćenje dve dvostruko više. Kada ga ne koristite, miš se može isključiti.
Prijamnik koji se uključuje u USB port računara za uspostavljanje bežične veze sa mišem je izuzetno malih dimenzija, a kada ga ne koristite, možete ga smestiti u odgovarajući otvor u samom mišu.
Genius Touch Mouse 6000 u Srbiji košta oko 4.900 dinara.