Slobodno vreme
Kompjuteri i internet
Upoznajte klinca koji izluđuje Apple
06.09.2013. 14:00
Izvor: Mondo
Upoznajte klinca koji izluđuje Apple
Soni Dikson, zapamtite to ime, jer upravo on donosi najviše informacija o "procurelim" Apple proizvodima.
Klinac kojeg je intervjuisao magazin Fortune nije otkrio koliko ima godina, ali je rekao da ih ima toliko da sme da puši. Takođe, izvore preko kojih dolazi do informacija, naravno, nije otkrio, ali je rekao da se sa kineskim "partnerima" povezao preko Weibo sajta i čet servisa, a da ostatak insajderskih informacija dobija preko mejla.
Soni Dikson ne smatra da krši zakon, jer se ovakvim stvarima bave i drugi sajtovi, a to što je on trn u oku jednoj od najvećih kompanija današnjice, takođe ne vidi kao ništa specijalno. "Očigledno je da ne znaju šta radim, ukoliko me smatraju prestupnikom", rekao je Soni za Fortune, misleći na to što Apple pokušava da ga zaustavi u objavljivanju informacija o proizvodima koji tek treba da budu najavljeni.
Soni je prvi pisao o jeftinom iPhonu 5C, prikazao njegove slike, o iPhonu 5S u novom kućištu i to da će biti i verzika zlatne boje, a nedavno je objavio i prvu sliku iPada 5.
Zarađuje toliko da može u svakom trenutku da ode u Luj Viton i kupi torbu koju poželi, kako on kaže, a samo prošlog meseca njegov sajt je posetilo preko 1.300.000 ljudi. Apple ga je, sa svojih servera, posetio oko 1.000 puta tokom avgusta, a primetio je i sedamdesetak pregleda sa servera Američke sigurnosne agencije. Nešto su tražili i jedni i drugi, ali Dikson za to ne mari baš puno.
Soni živi i vodi svoj blog iz Australije, iz Melburna, a na molbe i sve češće zahteve kompanije Apple da prestane da objavljuje njihove poverljive informacije se ne osvrće.