Slobodno vreme
Tehnologija
Dell predstavio nove servere
03.10.2014. 12:00
Izvor: Blic
Dell predstavio nove servere
Kompanija Dell juče je predstavila svoj najnapredniji portfolio PowerEdge servera, dizajniran da pomogne korisnicima širom sveta da pristupe i optimizuju spektar aplikacija i poslovne zahteve.Dell PowerEdgeserver portfolio trinaeste generacijej e inspirisan potrebama potrošača i poseduje inženjering za optimizovanjeperformansipreduzeća.
Novi Dell PowerEdge portfolio uključuje PowerEdge R730xd, R730 iR630rack servere, M630 blade iT630tower server, koji poseduju najnoviji Intel Xeon procesor E5-2600 v3. U kombinaciji sa Dell sveobuhvatnim portfoliom koji sadrži rešenja za infrastrukture preduzeća, softver iusluge, novi PowerEdge server omogućava većinivo operativne efikasnosti i fleksibilnosti čak i za najzahtevnije aplikacije i okruženja.
Novi PowerEdge serveri su dizajnirani da podrže moderne tehnologije skladištenja, koje korisnicima omogućavaju da ubrzaju aplikacije približavanjem:

• Sa isplativim SATAflash drive ulazom od 1.8 inča, Dell PowerEdge R630omogućava korisnicima 2,4 puta više izlaznih i ulaznih operacija u sekundi, u istom prostoru kao SSD od 2,5 inča.

• PowerEdge 4730xdomogućava 100TB prostora za skladištenje i obavljanje poslova kao što jeMicrosoft Exchange. Uz to PowerEdge 4730xdnudi 50 odsto više prostora u sandučetu nego serveri prošlih generacija.

Dell je takođe predstavio iDell Storage MD1400 i MD1420, direktno povezane ponude za skladištenje, specijalno projektovane za nove PowerEdge servere.
Unapređene sposobnosti Dell menadžment sistema, koje se nalaze u novim PowerEdge serverima orijentisane su ka prioritetima kupaca i poseduju veće nivoe automatizacije. Pored toga dozvoljavaju administratorima da prate i popravljaju situacije u centru podatakapreko bilo kog mobilnog uređaja i bilo gde na svetu.