Slobodno vreme
Moda
Nova revija Dragane Ognjenović – spoj mode i arhitekture
21.12.2012. 12:00
Izvor: b92
Nova revija Dragane Ognjenović – spoj mode i arhitekture
Kreatorka Dragana Ognjenović prikazala je nove modele inspirisane spojem mode i arhitekture, a revija je održana na neočekivanom mestu - u poslovnom centru “Airport City”. Pored revije, pažnju i pohvale je privukla i izložba fotografija Marka Sovilja koji se vodio istom temom - arhitektura i moda.
Do saradnje je došlo tako što je Airport City odlučio da za kraj ove godine podeli sa svojim poslovnim prijateljima jedan neuobičajen umetnički pogled na ovaj poslovni ambijent, a njihov poziv inspirisao je Draganu Ognjenović da se predstavi kao art direktor izložbe fotografija Marka Sovilja i da prikaže novu kolekciju napravljenu za ovu priliku.
"U sledećoj godini Airport City će usmeriti svoje napore da pomogne talentovanim mladim umetnicima - studentima da izlože svoje radove u našem prostoru", rekla je Marina Deleon, savetnik za odnose sa javnošću, i dodala, "ukoliko bude bilo mogućnosti voleli bismo da im pomognemo da se predstave i negde drugde, jer smatramo da je razmena znanja i iskustava veoma važna".
“….Verujem da bi link između umetnosti i biznisa bio izuzetno koristan pogotovo u vremenima u kojima danas živimo. Jedno drugo bi osvežilo, a ne ugrozilo, kako se uobičajeno misli. Očigledno je da je Airport City dobar prostor i dobro organizovan i da pruža dobro poslovno okruženje ljudima koji ga koriste. Po fotografijama se vidi šta su meni bile interesantne tačke. Sve ono gde postoji prostor za dodir umetnosti, spoj kreativnosti i pragmatičnog. Divno bi bilo da ima mnogo više takvih tačaka”, izjavila je Dragana Ognjenović u intervjuu za newsletter ACB-a “Whats up”.
“Ovo je uspešan poslovni grad, ali po motivima naših fotografija vidi se da nam se pogled zadržao na mestima koja imaju potencijal da budu mesta razmene energije: trg, ograda, klupa itd. Mesto okupljanja, mogućnost da se sklonimo od kiše da sednemo na klupu...Grad ipak čini i umetnost, odnos prema tome i komunikacija i zato smo slikali skulpturu, ogradu, avion....možda kada posle radnog vremena kancelarije napuste jedni stanari na ovo mesto bi mogli da dođu neki drugi, u restoran da večeraju, prošetaju i daju ovom gradu neku drugu dimenziju... “, objašnjava Dragana Ognjenović.