Slobodno vreme
Moda
Moda ne miruje: Svet je spreman za promenu!
22.02.2016. 12:00
Izvor: Blic
Moda ne miruje: Svet je spreman za promenu!
U Londonu je nedavno održana prva revija modela veteranki kojoj su prisustvovale poznate bivše manekenke. Iako sada imaju više od 50 godina, ovom revijom su dokazale da godine nisu prepreka.
Meri Helvin (64), Vogova nekadašnja muza otvorila je reviju u Londonu pod nazivom „Fifty Plus fashion week" odnosno „50+ nedelja mode".

Mari je počela da se bavi modom krajem šezdesetih godina prošlog veka. Od njenih profesionalnih početaka prošle su decenije, ali ova žena i danas poseduje neki poseban šarm i gracioznost, ne predaje se vremenu. Naprotiv, prkosi mu, što je i pokazala dok je zanosno šetala londonskom pistom.Pored nje među starijim negovanim damama našla se i Dafni Self (87), najstarija manekenka na svetu.

Dafni Self ne krije da nije pobornik plastičnih operacija, ne krije ni svoje godine, ni ljubav prema poslu. zato se i dan danas upskos godinama rado odazove na sve angažmane. Iza sebe ima šezdesetogodišnju karijeru modela i pozirala je za mnoge časopise i radila revije za mnoge prestižne modne kuće.
Pored njih našle su se i mnoge druge poznate dame u godinama koje su predtavile atraktivne komade garderobe za predstojeću sezonu.

Na održanoj reviji predstavili su se mnogobrojni mladi dizajneri koji su posao prepustili ipak onima koji su najduže u tom poslu pa samim tim i najbolje rade.