Slobodno vreme
Moda
Spektakl u Beogradu: Sloboda i Dragana na pisti, a povod je fantastičan!
06.11.2015. 12:00
Izvor: Blic
Spektakl u Beogradu: Sloboda i Dragana na pisti, a povod je fantastičan!
Svečano otvaranje 38. Black'n'Easy Fashion Week-a u Crowne Plazi, obeležila je revija pod nazivom „Žene heroji“ posvećena ženama obolelim od raka dojke. Mnoge poznate dame prošetale su pistom, a već prvog dana ljubitelji mode i umetnosti bili su oduševljeni viđenim.
Revija pod nazivom „Žene heroji“ samo je jedan od pokušaja da se dodatno podigne svest šire javnosti o problemima sa kojima se oboleli susreću. Humanitarna revija imala je za cilj da ukaže na alarmantnu činjenicu da je Srbija na drugom mestu u Evropi po smrtnosti od ove teške bolesti. Modni događaj godine otvorile su glumica Sloboda Mićalović i voditeljka Dragana Ćosić koja je i sama prebrodila ovu opaku bolest.

Sloboda Mićalović, Dragana Ćosić, Ana Sofrenović, Lena Bogdanović, Nevena Madžarević, Matea Milosavljević, Goga Grubješić, Sonja Vukičević, Anđelika Simić i Tatjana Vojtehovski samo su neke od poznatih dama koje su u ulozi manekenki podržale humanitarnu reviju.

Publika je ovom prilikom videla kreacije 27 prestižnih domaćih dizajnera okupljenih oko BFW Design Collective-a: Ana Ljubinković, JSP – Jelena i Svetlana Proković, Dragana Ognjenović, Igor Todorović, Doda Komad, Verica Rakočević, Tamara Radivojević, Dejana Momčilović, Marko Mitanovski, Valentina Obradović, Biljana Tipsarević, Ines Janković, Budislava Keković, Aleksandra Lalić, Nataša Šarić, Ana Vasiljević, Svetlana Jaćović, Jasmina Vujović – Get Up, Sonja Jocić, Milica Opačić, Katarina Puzić, Mates, Tatjana Stanković, Sonja Marunić, Marko Marosiuk,Nataša Krstić, i Predrag Vukašinović – Getto.

Futuristički modeli Peđe Ghetta predstavljali su pravi kontrast ženstvenim haljinama Tatjane Stanković. Marko Mitanovski predstavio je svoje jedinstvene modele koje su ponele Sonja Vukićević i Anđelika Simić. U crnim uskim haljinama, potpuno premazane crnom farbom, priredile su svojevrsni performans i oduševile publiku. Vedrih i izraženih boja, karakterističnih za kolekcije Ane Ljubinković, neobična roze haljina privukla je, moglo bi se reći, najviše pažnje. Ekstremno kratka i neobičnog dizajna od čvrste lakovane kože i proreza u donjem delu i na ramenima, Anina haljina je definitivno skrenula pažnju svih prisutnih.

U narednim danima modna manifestacija nastaviće da insistira na kvalitetnom programu, edukativnim predavanjima i umetničkim sadržaju poput Modnih vinjeta, fotografijama Marka Sovilja, izložbi modnih detalja.