Slobodno vreme
Moda
Tri trika za mršaviji izgled
28.11.2014. 12:00
Izvor: B92
Tri trika za mršaviji izgled
Da bismo izgledali vitkije, nije uvek nužno da brojimo svaku kaloriju. Ponekad je dovoljno poslužiti se malim trikovima koji će u trenu stvoriti utisak mršavijeg izgleda...
Strateški raspoređene pruge
Opšte je poznato da ćemo izgledati više i mršavije ako nosimo vertikalne prugice, ali s njima takođe treba biti oprezan. Ne čine nas sve vertikalne prugice mršavijim – u mnogo slučajeva mogli bi da naglase viškove koje želimo da sakrijemo. Da bismo ostvarili efekat izdužene figure, preporučljivo je birati odeću koja ima pruge, šavove i detalje koji se pružaju vertikalno na našem telu jer posmatrača to navodi da nas pogledom prati gore-dole, zbog čega u njegovima očima izgledamo više i mršavije.
Izgledaćemo mršavije i ako oko vrata stavimo šal čija je boja kontrast onoj koju nosimo.

Oblačite se monohromatski ili u jednom tonu
Trik da se obučete u crno od glave do pete uvek prolazi i s njim ne možete da pogrešite. Ali ne treba se uvek držati crne; odaberite bilo koju tamnu boju i efekat će biti isti.
Tamna jednobojna haljina vizualno stanjuje, ali treba povesti računa o tome da haljina ne bude pripijena uz telo, već da samo prati liniju tela. Efekat će biti još izraženiji ako je budete ukombinovali s čarapama i visokim čizmama u sličnoj nijansi.
Isto tako, dobro skrojeno odelo s užim pantalonama i dužim sakoom čini čuda za našu liniju. Pantalone u ovom slučaju moraju da budu malo duže, tako da možete da ih nosite uz visoke potpetice, što će vam dodatno pomoći u stvaranju optičke iluzije dugih nogu. Kad nosite jednu boju od glave do pete, telo nije vizualno 'prepolovljeno' pa se stvara utisak kao da ste viši, vitkiji i mršaviji. Stajling oživite nakitom, praktičnom torbom ili lakom za nokte.

Pametno nosite upadljiv print
Mislite da ćete izgledati deblje kao obučete nešto s upadljivim printom? Ne, ako znate kuda da usmerite nečiji pogled. Taj trik posebno je od pomoći ako ste neproporcionalno građeni.
Jednostavno odaberite komad odeće s printom koji ćete nositi na delu tela koji želite da istaknete, i svakako ga kombinirajte s nečim tamnijim i jednobojnim na drugoj polovini tela. Ako ste, recimo, jači u donjem delu tela, obucite majicu ili bluzu s upadljivim printom kako biste odvukli pažnju s bokova.