Slobodno vreme
Moda
Pet komada koji nikad neće izaći iz mode
24.03.2016. 12:00
Izvor:
Pet komada koji nikad neće izaći iz mode
Želite da uvek izgledate doterano i prikladno? Za to vam je potrebno nekoliko osnovnih klasičnih komada koji provereno dobro stoje svima, lako se prilagođavaju raznim prilikama, a detalji su dovoljni da naglasite lični stil.

Trenčkot
Sinonim za bezvremeni prolećni mantil svakako je Barberi trenčkot u neutralnoj bež boji dužine do kolena. U ponudi je svih modnih kuća, različitog kvaliteta i cena, ali savet je da uvek kupite što kvalitetniji. Pošto ne izlazi iz mode, nosićete ga godinama.
Dužina do kolena dobro izgleda i uz pantalone i uz suknje. A najbolje je što dobro izgleda u svim varijantama, zakopčan sa kaišem na struku ili kad raskopčan viori oko tela. Stil diktira obuća koju nosite uz njega, a to mogu stileto potpetice, gumene čizme, patike, baletanke, cipele na šnir...

Bela košulja
Kakve god da su vaše obaveze i potrebe, bela košulja treba da postane vaša najbolja prijateljica. Kupite najkvalitetniju vama dostupnu, duže će zadržati oblik. I ne zaboravite, bela boja osvežava lice i podmlađuje vas.

Zbog neverovatne prilagodljivosti i strogom poslovnom kodu i neobaveznim kombinacijama ona je omiljeni komad ženske garderobe. Za posao je idealna, uz džins deluje šik, a nije ništa manje privlačna ni u svečanim prilikama.

Čak se i čuvena Džulija Roberts pojavila na dodeli Zlatnog globusa 2014. u beloj košulji ispod korseta i duge suknje.

Crne pantalone
Za sve situacije u kojima ne znate šta da obučete potrebne su vam čarobne crne pantalone. To su one fine, savršenog kroja, od materijala koji možete da nosite u različitim prilikama tokom većeg dela godine.
Ivica pantalona treba da bude do ivice stopala, tako ćete dobiti univerzalnu dužinu koju možete da nosite i uz ravne cipele i uz one na štiklu.
Model koji svima pristaje lepo leži na butinama i blago se širi na listovima. Ipak, izaberite kroj koji vam savršeno stoji, klasičan ili super moderan. A onda nema ograničenja. Na posao ih nosite uz belu košulju, a u večernjem provodu uz top, korset ili sjajnu bluzu.

Perfektan blejzer
Blejzer je apsolutno fantastičan komad koji bi svaka žena trebalo da ima u garderobi. Veliki izbor modela olakšava potragu za onim koji vam savršeno pristaje.

Ako kupujete jedan, neka bude klasičan, strukiran, u tamnoj boji, najbolje crnoj. Rukavi treba da budu do zgloba, na ramenima dovoljno prostora da obučete još jedan sloj ispod, prednji deo treba lepo da leži, ali ne sme da zateže preko grudi.

U modi su oversajz i dugački modeli, ali vi prvo nabavite jedan klasičan. Njega ćete nositi uz sve, haljine, skini pantalone, salonke ili patike.

Mini-suknja
Iako još uvek nije prihvaćena u poslovnim krugovima, bez mini-suknje ne može se zamisliti nijedna modna sezona ili ulična moda. Kreirala ju je Meri Kvant u isto vreme kad i Kurež, pa je teško odrediti ko je bio prvi. Naziv "mini" dobila je po omiljenom automobilu kreatorke Meri Kvant. Najbolje izgleda na vitkonogim devojkama i mladim ženama.

Kreatori već nekoliko godina promovišu trendove nošenja suknje preko pantalona, a drugi trik da deluje pristojno, ako niste mladi, svakako je kombinacija sa grilonkama zimi, odnosno sa tankim čizmama leti.