Slobodno vreme
Moda
Ovako ćete uvek imati super frizuru!
27.04.2015. 12:00
Izvor: Mondo
Ovako ćete uvek imati super frizuru!
Evo kako da od tankoj kosi dodate volumen, a kako da "ukrotite" gustu, bujnu kosu.
Dame koje imaju tanku kosu najviše muči to što im se kosa uglavnom brzo masti, stalno moraju iznova da vezuju rep jer je tanak i kosa ispada, a najčešće imaju problem i sa uvijanjem kose jer se lokne brzo ispravljaju.

Sa druge strane, one sa bujnom, gustom kosom, imaju ove probleme: uvek moraju da kupuju i balzam kako bi pokušale da ukrote kosu, šnalice i češljevi često pucaju zbog jake i guste kose, treba im više od jedne farbe za kosu, treba im dosta vremena da osuše kosu, a dlake se "rasipaju" svuda po kući.

Evo kako da rešite te probleme.

Tanka kosa

Ako vam se kosa ispravlja bez obzira na to što ste sate proveli uvijajući je, pokušajte da je pre uvijanja naprskate vodom pomešanom sa morskom solju. Takođe, ako kosu sušite odozdo, izgledaće bujnije.

Ono što nikako ne bi trebalo da radite je da nanosite dosta balzama jer će vam kosa izgledati slepljeno. Frizeri kažu da će kraća kosa takođe doprineti volumenu, a preporučuju i stepenaste frizure koje će učiniti da vam kosa vizuelno izgleda gušće.

Nikako ne bi trebalo da peglate krajeve kose jer će izgledati slepljeno, a balzam nanosite samo na krajeve kose.

Gusta kosa

Damama koje imaju bujnu, gustu kosu, balzam je najbolji prijatelj. Takođe, pokušajte da ne perete kosu previše često jer ćete je sušenjem oštetiti, pa će izgledati još bujnije.

Ako imate gustu kosu, negujte je da poraste, kako bi težina dlake vukla kosu na dole, tako da izgleda malo tanje. Takođe, frizeri savetuju da se ošišate stepenasto jer će kosa tako izgledati urednije, manje "nabudženo".