Slobodno vreme
Moda
U korak sa svetom: Četvrto veče Nedelje mode u Beogradu
27.10.2014. 12:00
Izvor: B92
U korak sa svetom: Četvrto veče Nedelje mode u Beogradu
Četvrto veče Perwoll Fashion Week-a obeležila je poseta švedske kreatoke Lote Alvar, kao i modna izložba vinjeti u galeriji Štab. Pogledajte kako je to izgledalo...
Lota Alvar (Lotta Ahlvar), najuticajnija osoba Švedske mode, gošća je 36. Perwoll Fashion Week-a. Kao veliki poznavalac mode i modnih trendova, Lota je beogradskoj modnoj publici u Etnografskom muzeju održala predavanje na temu: ''Upotreba ručnog rada u savremenoj modi. Žensko stvaralaštvo u fokusu''

U nastavku programa, u prostoru galerije Štab, svoje modele u jednom drugačijem ambijentu i konceptu prikazali su: Dejana Momčilović, Ivana Murišić i KLASA, a u okviru programa Fashion Gallery.

Fashion Gallery je novi koncept koji predstavlja doprinos dugogodišnjoj agitaciji za brisanje granica između umetnosti i mode. Kolekcija Dejane Momčilović inspiraciju crpi iz uniformi transponovanih u žensku siluetu koristeći materijale poput tanke vunene čoje i vunene trikotaže u kontrastu sa nežnom svilom.

KLASA je predstavila kolekciju doslednih formi i, kao uvek, sa uočljivo brižljivim izborom materijala, dok Ivana Murišić svojom kolekcijom istražuje materijalnost traka, kroz eksperimentalni plet kombinovan sa metalnim elementima.